Şantierele stradale s-au dezgheţat

Şoferii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare şi nervi de oţel, mai ales că, de cele mai multe ori, nici măcar GPS-urile nu indică străzile închise sau aflate în lucru.

De luni, 15 aprilie, ultimul tronson al străzii Calea Cisnădiei, cel dintre strada Gheorghe Dima şi strada Siretului, se va închide pentru executarea lucrărilor de reabilitare. Lucrările pe acest tronson vor fi finalizate în august. Pentru a fluidiza circulaţia în zonă este necesară instituirea temporară a dublului sens pe strada Gheorghe Dima şi instalarea unui semafor la intersecţia străzii Gh. Dima cu Calea Dumbrăvii. Şi Aron Pumnul se închide pentru lucrări. Aici va fi reabilitată reţeaua de apă şi va fi refăcut carosabilul. Strada se va închide pe tronsoane, dinspre Calea Cisnădiei spre Calea Dumbrăvii. Lucrările se vor desfăşura până în 21 mai.

 

Închidere totală

Trebuie să fiţi atenţi şi la intersecţia dintre străzile Turnului şi Faurului, unde se lucrează de zor. Reabilitarea pe Turnului a început anul trecut, iar traficul este închis pe porţiunea dintre Valea Mare şi Victor Tordoşan. De mâine vor începe lucrările şi în intersecţia Turnului cu Faurului, pentru aceasta fiind necesară închiderea traficului. Pentru a permite totuşi accesul riveranilor pe strada Faurului se va circula în dublu sens până în data de 3 mai, când se estimează că şantierul se va încheia. Traficul va fi închis total şi pe Târgul Vinului.

Lucrări la utilităţi

Traficul este îngreunat şi de lucrările la reţele. Astfel, gazul lucrează în prezent pe străzile Mălinului, Călugăreni şi Andrei Mureşanu şi va începe lucrările la reţele şi pe Pinului. La apă sau canalizare se intervine pe Vasile Cârlova, Aron Pumnul, Luceafărului, în Viile Sibiului, pe Negoveanu şi în zona străzii Oţelari. La carosabil se lucrează pe Poplăcii, Calea Cisnădiei, Maşiniştilor şi Reşiţa, strada Lungă, Hipodromului, Muncel, Iezer, Ocnei, Ilie Măcelaru şi George Topârceanu. Pe Cisnădiei se lucrează şi la iluminatul public, iar DPC reface în aceste zile marcajele trecerilor de pietoni din preajma unităţilor şcolare.

Mai multe parcări

Vestea bună este că vom avea mai multe locuri de parcare în zona Gării. Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat va reconfigura o serie de spaţii pentru a suplimenta locurile de parcare existente. Pe prelungirea străzii 9 Mai se vor crea 18 locuri perpendiculare pe partea stângă, 25 de locuri pe partea dreaptă şi 12 parcări paralele. Pe Uzinei vor fi trasate 64 de locuri de parcare paralelă, iar pe Regele Ferdinand urmează să fie realizate încă 16 locuri.

În pregătire

Odată cu aprobarea bugetului local, Serviciul Investiţii a promovat o serie de proceduri în vederea contractării de servicii şi lucrări şi pregăteşte documentaţiile.

O procedură pentru un obiectiv important este deja publicată – construirea viaductului Calea Şurii Mici – Kogălniceanu, proiect finanţat din fonduri structurale în cadrul Planului Integrat pentru Dezvoltare Urbană. Valoarea estimată a acestor lucrări este de aproximativ 27 milioane de lei. Termenul de depunere al ofertelor este 10 iunie. Alte trei proceduri sunt în desfăşurare pentru construirea unor poduri în Cartierul Tineretului, respectiv un pod peste canalul de pe străzile Londra -Viena, unul pe strada Deventer şi unul peste canalul dintre străzile Berlin şi Luxemburg, în valoare totală de 3 milioane de lei. De asemenea, s-a încheiat achiziţia lucrărilor de modernizare pentru străzile Grigore Ureche şi Anatole France. JV Terra Building – SC Consult SRL va semna în curând cu municipalitatea un contract de peste 209.000 delei.

Echipamente noi

Municipalitatea a demarat procedura de achiziţie de echipamente IT pentru şcoala cu clasele I – VIII nr. 18. Dotările fac parte din proiectul de reabilitare, extindere şi dotare a şcolii, finanţat din fonduri structurale. Valoarea estimată este de aproximativ 380.000 de lei, termenul limită de depunere a ofertelor fiind data de 30 aprilie.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*