Antreprenorii strâng rândurile

Dacă există Protecția Consumatorului împotriva abuzurilor firmelor, de ce n-ar exista InfoBIZ, un organism care protejează întreprinzătorii împotriva abuzurilor statului?

De la această premisă a pornit sibianul Ciprian Faraon, președintele unui nou ONG care își propune să se constituie ca un liant pentru mediul de afaceri. Centrul de informare și asistență în afaceri InfoBIZ a fost înființat pe 15 septembrie, la București. Cei trei membri fondatori își doresc să atragă cât mai mulți antreprenori interesați de bunul mers și dezvoltarea afacerii lor. „Astăzi e doar o poveste, dar sper să devină o poveste de succes. Acest centru a pornit de la ideea de a înființa un omolog pentru InfoCons, unde mediul de afaceri va fi asistat de specialiști la un număr de telefon, începând cu 1 noiembrie, le va oferi asistență juridică – în prima fază, gratuită – iar pe viitor, pentru cei care devin membri, poate asigura și reprezentarea în instanță“, a explicat Faraon.

Atragerea investițiilor în județ

Un alt obiectiv al InfoBIZ are în vedere încurajarea investițiilor în comune sau orașe mici, mai puțin dezvoltate, unde se simte nevoia unor măsuri în acest sens. „Noi venim cu un studiu socio-economic și le propunem Consiliilor Locale să ia măsuri concrete precum reducerea unor taxe, asigurarea infrastructurii etc., iar noi vom promova aceste măsuri pe toate canalele noastre. Am purtat deja câteva discuții de principiu, de exemplu la Gura Râului și Cârțișoara, iar oamenii s-au arătat foarte încântați. Există deja o analiză, într-un stadiu incipient, și e clar că există zone din județ care chiar au probleme“, menționează președintele organizației.

Fonduri europene

Consultanța în vederea atragerii fondurilor europene se numără, de asemenea, printre serviciile pe care InfoBIZ dorește să le ofere viitorilor membri. „Avem deja o astfel de situație începută. Este vorba despre un service auto al cărui proprietar întâi s-a gândit la un împrumut, iar acum a înțeles oportunitatea și dorește fonduri europene pentru a-și construi o hală dotată cu echipamente necesare ITP. Este esențial astăzi să apelăm la fonduri europene, mai ales că în perioada 2014-2020 vorbim de sume imense alocate României. Încercăm să susținem mediul de afaceri, de la a veni cu identificarea nevoii, a măsurii și apoi a îndeplinirii condițiilor de eligibilitate pentru un proiect. Sigur că, apoi, dacă beneficiarul dorește să meargă mai departe, intervine un cost, pentru că avem specialiști care fac voluntariat, dar și unii care trăiesc din această activitate și trebuie să fie plătiți“, a subliniat Ciprian Faraon. Nu în ultimul rând, InfoBIZ și-a propus să intermedieze și piața forței de muncă, iar în acest sens dispune de o bază de date cu 10.000 de companii cărora le poate plasa CV-uri.

Invitați de marcă

InfoBIZ funcționează la Centrul de Afaceri Sibiu, de luni până vineri, ca un punct de informare pentru cei care doresc sau au deja o afacere. Proiectul a fost lansat oficial ieri, în cadrul conferinței „Business to People“, unde zece oameni de afaceri din județul Sibiu precum Lucian Todea, Alexander Graffius, Marius Vecerdea, Silvana Tatu, Nicoleta Olteanu sau Dan Popa le-au împărtășit secretele afacerii de succes celor aproximativ 300 de participanți. evenimentul s-a bucurat și de participarea prim-vicepreşedintele Alianţei Creştin-Liberale, Cătălin Predoiu, care a declarat că „politicul trebuie să asculte mai mult de mediul de afaceri“, considerând că în special IMM-urile au nevoie de legi mai simple, taxe mai puţine şi o promovare mai bună.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*