Anul în imagini

Cel mai important eveniment al Festivalului Internațional de Fotografie Focus se desfășoară în perioada 18-31 decembrie, în curtea interioară a Primăriei Sibiu.

ffifs 2Retrospectiva anului cultural și sportiv Sibiu 2015 va fi prezentată în 100 de fotografii de către artiști fotografi ai Asociației Focus Sibiu, printre care Sebastian Marcovici și Dragoș Dumitru. Expoziția acoperă 100 de evenimente culturale și sportive finanțate prin cele două agende ale municipalității, cea sportivă și cea culturală. „Spun și de această dată ceea ce spun în fiecare an înaintea vernisajului expoziției retrospective: Sibiul este cel mai potrivit oraș pentru un fotograf de eveniment. Diversitatea și multiculturalitatea evenimentelor finanțate din fondurile municipalității oferă tot ceea ce își dorește unui fotograf de eveniment. De la evenimente sportive ce acoperă toate ramurile până la festivaluri, concerte, manifestări publice de amploare, în Sibiu ai ocazia să treci prin toate într-un timp foarte scurt”, a mărturisit Sebastian Marcovici, președintele Asociației Focus Sibiu.

Periplu fotografic

Festivalul Internațional de Fotografie Focus Sibiu reunește sub aceeași umbrelă numeroase expoziții fotografice pe parcursul unui an întreg. În data de 9 decembrie s-a încheiat expoziția dedicată fotografului bucureștean Miluță Flueraș, unul dintre tinerii răniți în incendiul din clubul Colectiv. În 7 decembrie a fost vernisată expoziția Focus Deventer – oraș înfrățit cu municipiul Sibiu, realizată de fotograful olandez Gerard Dubois, expoziție ce poate fi vizitată până în 31 decembrie în sala expozițională a Centrului de Informații pentru Turiști din Piața Mare. Iar până la finalul acestui an vor mai fi vernisate noi expoziții cu diferite tematici, fotografie sportivă, fotografie de modă sau fotografie portret. „Expozițiile de fotografie vor fi prelungite în primele luni ale anului 2016. Prin aceste expoziții, dorim să animăm începutul de an, când în Sibiu numărul evenimentelor culturale și sportive este mai scăzut”, mai spune Marcovici.

Focus Sibiu este un eveniment organizat de Asociația Focus Sibiu, cofinanțat de Consiliul Local prin Primăria municipiului Sibiu. Parteneri principali sunt Banca Comercială Carpatica, Asociația Română pentru Reciclare, Nikon România. Expoziție printată de Plastic Pro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*