Apă Canal SA Sibiu, prezență de top la Expo Apa 2018

În perioada 14 – 16 mai, Expo Apa a reunit în capitală principalii operatori publici din domeniul serviciului de alimentare cu apă și canalizare din România.

Palatul Parlamentului a fost gazda celei a XX-a ediții a Forumului Național al Apei – Expo Apa, manifestare dedicată operatorilor regionali, cât și producătorilor și furnizărilor de servicii și echipamente din domeniu. În cadrul Forumului au fost organizate mai multe evenimente de prestigiu în comunitatea furnizorilor acestor servicii: „Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică Internaţională Managementul şi utilizarea eficientă a apei 2018”, seminarul „Finanţarea Infrastructurii de Apă prin Fonduri Europene în perioada de programare 2014-2020”, atelierul de lucru „Reglementări în domeniul apei la nivel international”, concursul „Instalarea branşamentelor sub presiune”, precum și o amplă expoziție de echipamente specializate în exploatarea infrastructurii de apă și canalizare.

Investiții promovate

Apă Canal SA Sibiu a realizat în cadrul standului Comitetului Teritorial Olt – Jiu al Asociației Române a Apei o prezentare a principalelor investiții derulate cu sprijin din partea Uniunii Europene, lucrări ce au dus la creșterea calității infrastructurii și serviciilor în întreaga arie de operare.

În plus, la standul Comitetului Olt – Jiu al ARA, organism al cărei conducere este asigurată de societatea sibiană, a avut loc lansarea primului ziar al operatorilor din România, „Apa Press”, publicație ce prezintă cele mai importante activități ale acestora.

„Suntem într-o direcție potrivită”

„Expo Apa 2018 a fost un bun prilej pentru a vedea unde ne aflăm în raport cu tendințele și exigențele din domeniu. Apreciez că suntem într-o direcție potrivită și că avem forța, resursele și priceperea necesare continuării programelor de dezvoltare din surse europene. Apă Canal Sibiu este o companie puternică, ambițioasă, într-o contină transformare. Pentru asta avem nevoie de un personal bine pregătit și de fondurile necesare modernizării și extinderii întregii infrastucturi pe care o administrăm”, a subliniat inginerul Vasile Maier, directorul general al societății Apă Canal SA Sibiu.

Proiecte noi

„La nivelul ministerului, analizăm proiecte de dezvoltare de aproximativ 2,6 miliarde de euro, în condițiile în care sectorul de apă și canalizare din România a beneficiat deja de lucrări în valoare de 5 miliarde de euro. Lucrăm la o strategie care să ducă la o accelerare a ritmului de procesului pregătire a proiectelor”, a anunțat ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, prezent la manifestări.

Apă Canal SA are în pregătire următorul program de investiții realizat cu sprijin european, a cărui valoare depășește 200 de milioane de euro, fiind unul dintre cele mai ample derulate de un operator din România. „Vrem ca prin această nouă finanțare să modernizăm, în principal, rețelele mari de transport ale apei brute de la sursă către uzinele de apă dar și să extindem rețelele de canalizare și alimentare cu apă”, a mai declarat Maier.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat