Apă mai bună

S-a sem

Încă o etapă importantă a proiectului de apă şi canalizare a primit undă verde

Încă o etapă importantă a proiectului de apă şi canalizare a primit undă verde

nat contractul pentru reabilitarea staţiei de tratare a apei Sibiu Sud şi amenajarea conductelor de aducţiune care deservesc localităţile Cisnădie, Cisnădioara şi Răşinari.

 

Ultimul contract din proiectul pe fonduri structurale „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov” de care vor beneficia şi locuitorii municipiului Sibiu a fost semnat ieri, în prezenţa primarului Klaus Johannis, de către directorul SC Apă Canal SA, Mircea Niculescu, şi reprezentantul constructorului desemnat.


 

 

Beneficii pe termen lung

 

Cisnădia, Cisnădioara şi Răşinariul vor avea apă potabilă de mai bună calitate. Acesta este cel de-al treilea contract de lucrări. Toate contractele au însumat investiţii în valoare de 128,3 milioane de lei. „Odată cu semnarea acestui ultim contract de lucrări care se referă la reţele de apă şi canalizare şi la modernizarea unor staţii de tratare şi epurare în municipiul Sibiu, toate lucrările sunt contractate. La sfârşitul termenelor de execuţie pentru fiecare contract, vom avea ca rezultat o mai bună calitate a apei potabile, o apă epurată conformă cu standardele europene în domeniu şi un sistem de aducţiune al apei şi de canalizare care funcţionează mult mai eficient”, a precizat Iohannis.

 

Investiţii de milioane

 

Acest ultim contract are o valoare de aproximativ 39,7 milioane de  lei fără TVA, antreprenorul cu care s-a semnat contractului fiind Passavant Roedinger GmbH. Printre lucrările incluse în contract se numără reabilitarea staţiei de tratare Sibiu Sud, amenajarea a două staţii de pompare a apei, instalarea de noi conducte de aducţiune care fac legătura cu Cisnădie, Cisnădioara şi Răşinari şi crearea unor rezervoare de înmagazinare pentru Cisnădioara şi Răşinari. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 26 de luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

 

26

de luni este termenul de execuţie a lucrărilor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*