Aproape 4 milioane de lei sprijin financiar pentru Aeroportul Internațional Sibiu

Guvernul a aprobat în ședința de ieri schema de ajutor de stat pentru sprijinirea aeroporturilor regionale. De această măsură va beneficia și Aeroportul Internațional Sibiu și va compensa pagubele provocate de criza COVID-19.

 

 

„O veste foarte bună pentru Aeroportul Internațional Sibiu care a fost afectat în această perioadă, ca și celelalte aeroporturi, de criza provocată de pandemie. Această măsura arată încă o dată că Guvernul PNL este receptiv la solicitările din județul Sibiu, si mai ales că acționează cu promptitudine pentru a le rezolva”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

 

Valoarea alocată Aeroportului Internațional Sibiu va fi de aproape 4 milioane de lei și acoperă pierderile economice pe care le-a înregistrat aeroportul în perioada 16.03-30.06.2020, când traficul aerian a scăzut cu 51,69% în luna martie, cu 94,46% în luna aprilie și cu 93,15% în luna mai.

De asemenea, în luna iulie, Consiliul Județean Sibiu a aprobat un sprijin financiar  în valoare de 1,79 milioane de lei pentru susținerea cheltuielilor non-economice cum ar fi: plata salariilor, servicii de pază, servicii de mentenanță echipamente de securitate, cotizația către Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*