Aproape 900 de copii din județul Sibiu, vaccinați în două săptămâni

Campania de vaccinare antirujeolică în comunitățile de romi din județul Sibiu continuă cu rezultate bune.

Astăzi, în ședința extraordinară a grupul de lucru mixt pentru romi al județului Sibiu, directorul DSP, dr. Gabriel Budescu, a evidențiat succesul acțiunilor de vaccinare organizate în comunele Iacobeni și Alțâna.

La Iacobeni, a fost amenajat un punct de vaccinare în sediul școlii. Cele șase cadre medicale implicate în campania locală au reușit să vaccineze 108 copii în două ore. Astfel, procentul copiilor vaccinați a crescut la 84,15%.

Instituția Prefectului a anunțat, astăzi, printr-un comunicat de presă, că succesul acțiunilor întreprinse de Direcția de Sănătate Publică (DSP), la care au participat medici, mediatori sanitari și asistenți comunitari, se datorează implicării primarilor și a președintelui Asociației Partida Romilor “Pro-Europa”, Petru Duca.

La nivel județean, Sibiul înregistra, la data de 31 iulie 2017, un procent de 86,04% de copii vaccinați, însă în perioada 1 – 15 august au mai fost vaccinați încă 860 de copii cu vârste între 9 luni și 9 ani.

În acest moment, există peste 7.000 de doze de vaccin antirujeolic în județ, necesarul fiind de 6.200, spun reprezentanții Prefecturii. La acestea se adaugă 2.000 de doze aflate în rezerva DSP Sibiu.

Miercuri, 23 august, DSP va desfășura o acțiune de vaccinare în Copșa Mică.

Comisia mixtă pentru monitorizarea și sprijinirea campaniei de vaccinare antirujeolică în județul Sibiu a fost constituită în 20 iulie, prin ordin al prefectului Lucian Radu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*