Aproape o jumătate de milion de lei pentru investiții necesare summit-ului

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a declarat, azi, că instituţia pe care o conduce a cheltuit aproape o jumătate de milion de lei pentru lucrări care au avut loc la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Aeroportul Internaţional şi Filarmonica de Stat, în pregătirea Summitului UE care va avea loc în 9 mai.

„Sunt unele alocări bugetare pentru Summitul din luna mai (…) şi atunci, pentru a îmbunătăţi condiţiile din instituţiile respective, am alocat încă de anul trecut, bani. Filarmonica de Stat a suferit unele lucrări de cosmetizare, care au fost realizate anul trecut. Spitalul Judeţean derulează o serie de acţiuni, de igienizare şi reparaţii curente. (…) sunt chestiuni ce ţin de o mai bună prezentare a spitalului în condiţiile în care, Doamne fereşte, cineva are nevoie să apeleze la acestea. Vom avea cheltuieli legate de dublarea gărzilor, pe perioada 8-9 mai. Practic, în plus faţă de obicei, pentru aceste lucruri la Spitalul Judeţean bugetul va fi cu 250.000 mai mare, iar pentru Summit, la Aeroportul Internaţional Sibiu am alocat în plus, 220.000 de lei pe lucrări ce ţin de securitate. (…) pe operaţional, pentru că nu s-au achiziţionat acele scări şi maşini (…), pentru a închiria astfel de echipamente am alocat bani”, a explicat Daniela Cîmpean într-o conferinţă de presă. Potrivit sursei citate, toate pregătirile pentru Summit vor fi gata până în ziua evenimentului, adică până în 9 mai.

În sala Filarmonicii din Sibiu va avea loc un concert pentru oaspeţii invitaţi la Summitul UE.

În 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE. Summitul UE se va desfăşura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu din Piaţa Mare, iar preşedintele Klaus Iohannis va purta discuţii cu oaspeţii săi chiar în biroul unde a fost primar al municipiului, a spus recent primarul actual al oraşului, Astrid Fodor.

Conform Ministerului Afacerilor Externe, Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 – 2024, va reuni la Sibiu şefii de stat şi de guvern ai statelor membre UE, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători.

Tot în 9 mai, la Sibiu va mai avea loc şi un Summit PPE. Şefi de stat şi de guvern din UE, liderii partidelor de opoziţie membre în Partidul Popular European (PPE) şi preşedinţii Consiliului European, Comisiei Europene şi Parlamentului European – Donald Tusk, Jean-Claude Juncker şi Antonio Tajani – au fost invitaţi să participe la viitorul summit PPE, în cadrul Preşedinţiei Române a Consiliului UE, sub conducerea preşedintelui României Klaus Iohannis. Potrivit unui comunicat al PNL, reuniunea PPE se va desfăşura la Complexul Muzeal Naţional Astra.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*