Aproximativ 20.000 de spectatori au retrăit „Sibiul de Odinioară”

  14 Aproximativ 20.000 de spectatori au retrăit atmosfera sărbătorilor de altădată la cea de-a doua ediţie a „Sibiului de Odinioară”, ce a avut loc în acest weekend, în Pădurea Dumbrava, într-un cadru natural excepţional.

Chiar dacă sâmbătă vremea a fost destul de capricioasă, sibienii au venit în număr mare în zona camping din Pădurea Dumbrava pentru a se bucura de ultimele zile de vară, aşa cum o făceau în urmă cu 20-30 de ani, cu mici sfârâind pe grătar şi bere rece, dar mai ales cu multă muzică de calitate şi multă voie bună. În prima seară a festivalului au răsunat pe scenă acorduri rock, aşteptate atât de fanii mai în vârstă cât şi de foarte mulţi tineri, unii dintre ei fani veniţi din alte oraşe ale ţării, şi chiar turişti străini. Publicul a cântat alături de cele mai mari trupe româneşti: Compact, Riff, Semnal M și Iris, alături de Cristi Minculescu.
Duminică soarele a reapărut la Sibiul de Odinioară, pentru un 23 august ca la carte, sărbătorit cu câteva din vocile de aur ale muzicii uşoare: Ileana Șipoteanu, Mihai Constantinescu, Stela Enache, Ducu Bertzi și Gheorghe Gheorghiu au animat publicul, care a fredonat şi aplaudat fiecare şlagăr, ba mai mult, unii spectatori au avut norocul să urce pe scenă şi să cânte alături de artiştii preferaţi.
Cei mici au avut, la rândul lor, două zile pline cu jocuri, teatru, concursuri şi ateliere de creaţie, organizate de Serious Fun şi Centrul Aria, zona dedicată copiilor dovedindu-se în a doua zi de festival neîncăpătoare. Raţele şi vânătorii, Ţară, ţară vrem ostaşi, concursuri de alergat în saci, de cărat cartofii cu roaba sau de tras cu cornete, campion1ate de zală au fost printre propunerile de distracţie pentru cei mici. Câştigătorii nu au plecat cu mână goală, ci cu premii constând în special în vouchere oferite de Centrul Aria. În plus, copiii au avut la dispoziţie şi un mini parc de distracţii care s-a bucurat de mare succes.
Terasele amenajate în zonă au fost pline, iar sibienii s-au relaxat în familie, în cele două zile de festival, aşa cum o făceau pe vremuri, de dimineaţă până aproape de miezul nopţii.
Cei care au venit la Si4biul de Odinioară nu au plecat cu mâna goală, ci s-au oprit şi în mica piaţă ţărănească, ce i-a îmbiat cu fel de fel de bunătăţi tradiţionale, de la mezeluri şi brânzeturi tradiţionale, la plăcinte, covrigei şi prăjituri. Acestea din urmă au fost la mare căutare şi apreciate şi de primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, care a vizitat, sâmbătă, festivalul.
În cele două zile, pasionaţii de maşini de epocă au putut admira cele mai venerabile doamne pe patru roţi din Sibiu, într-o expoziţie organizată de MBClassics Mercedes Benz Club. Aproximativ 20 de maşini din anii ’60-’80, printre care Dacii, IMS, TV şi, bineînţeles, Mercedes au putut fi studiate în amănunt şi fotografiate. În plus, doritorii au putut închiria pentru plimbări scutere Vespa, puse la dispoziţie de centrul de închirieri Rent a Vespa Sibiu şi Clubul Vespa Sibiu. Şi maşina festivalului, oferită de Service Albatros, s-a bucurat de succes, atât printre artiştii, cât şi printre spectatori, care şi-au făcut fotografii alături de ea.
Sibienii au avut şansa să retrăiască atmosfera petrecerilor în aer liber şi să se relaxeze într-un cadru natural minunat, departe de centrul oraşului, iar cei plecaţi peste hotare au asculta concertele transmise live pe Ora de Sibiu.
Mai multe detalii despre ”Sibiul de Odinioară” puteţi găsi şi pe pagina de Facebook a evenimentului, https://www.facebook.com/Sibiuldeodinioara9
„Sibiul de odinioară” este o acţiune organizată de Asociaţia Sibiul de Odinioară şi Agenţia Grey Projects, cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.
Parteneri principali: Centrul Aria Sport, iello, Unimat, ProFM, Albatros, Consiliul Judeţean Sibiu, Ora de Sibiu
Parteneri eveniment: Serious FUN, Rent a Vespa, MBClassics Mercedes Benz Club, Tursib, Casa de Cultură a Muncipiului Sibiu
Parteneri media: Tribuna, Eveniment TV, Eveniment FM, inoras.ro, Sibiu News, sibiuonline.com, Mesagerul, Hermannstädter Zeitung, Komma Media, Cap Limpede, Oraşul meu, Sibiul.ro, LikeNews, Ştirea Zilei, Sibiu 100%, Favorit, Ştiri de Sibiu, Biztop.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*