Arafat conduce personal intervențiile din județul Sibiu. Localități inundate, fără apă potabilă și energie electrică

Secretarul de stat Raed Arafat se află în continuare în județul Sibiu, pentru a coordona acțiunile de prevenire a inundațiilor și de intervenție în caz de urgență. Pericolul cel mai mare este pentru locuitorii din Ocna Sibiului. Forțele de ordine construiesc un dig.

La ora 9,00, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne a participat la ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocată de prefectul Adela Muntean.

La ora actuală, situația rămâne critică la Ocna Sibiului și Apoldu de Sus și Săliște. Mobilizarea este generală. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a trecut la capacitatea de acțiune roșie, ceea ce înseamnă că toată lumea este în unitate. Pompieri, jandarmi și militari ai Garnizoanei Sibiu vor ridica, începând cu ora 11,00, un dig mobil de 200 de metri la Ocna Sibiului. Trei motopompe de mare capacitate (10.000 de litri/minut) vor ajunge la Sibiu din alte județe, transmite Prefectura.

La Săliște, pârâul a depășit cota de atenție cu 30 de centimetri. În comuna Tilișca, a fost oprită alimentarea cu apă potabilă, din cauza viiturilor. SC Apă Canal SA a asigurat o cisternă cu apă potabilă pentru populație. La fel și la Săliște și în satul Vale.

La Orlat, un stâlp de înaltă tensiune s-a prăbușit în jurul orei 9,30. Localitățile Orlat, Cristian și Săliște sunt fără curent electric la acest moment. Echipele Ectrica lucrează pentru remedierea defecțiunilor.

Prefectul Adela Muntean se află în teren. Împreună cu șeful DSU Raed Arafat și șeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu, prefectul evaluează situația de la Săliște, Apoldu de Sus și Ocna Sibiului.

Județul Sibiu rămâne sub avertizare meteo COD PORTOCALIU până mâine, 10 iulie, la ora 21,00.

Informații și imagini LA MINUT despre starea drumurilor din județ, pe pagina noastră de Facebook!

Şapte localităţi din judeţul Sibiu au fost afectate în urma ploilor căzute în ultima perioadă, pompierii intervenind pentru evacuarea apei din mai multe zeci de gospodării, informează Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit sursei citate, pompierii şi membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă au acţionat în localităţile Ocna Sibiului, Cornăţel, Sibiel, Apoldu de Sus, Sălişte, Miercurea Sibiului, Apoldu de Jos, pentru evacuarea apei din 9 curţi, 13 pivniţe şi 21 locuinţe. În total, au fost mobilizaţi 50 de pompieri cu nouă autospeciale, trei motopompe transportabile, două motopompe remorcabile, o motopompă de mare capacitate şi patru electropompe.

„În prezent, se acţionează în Apoldu de Jos şi de Sus cu 24 de pompieri, o motopompă remorcabilă, 2 motopompe transportabile şi 3 electropompe; în Ocna Sibiului se intervine cu 16 pompieri, o motopompă de mare capacitate, o motopompă remorcabilă, 2 transportabile si 3 electropompe. S-au solicitat în sprijin forţe şi mijloace de la ISU Hunedoara, Alba şi Vâlcea”, au precizat reprezentanţii ISU Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*