ARDE Primăria! Forțele de intervenție, în alertă

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Căpitan Dumitru Croitoru” al județului Sibiu va desfășura, astăzi, un exercițiu amplu în Piața Mare.

Exercițiul va începe la ora 11 și este organizat în colaborare cu Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Sibiu, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu, Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu, Crucea Roşie Sibiu și Poliţia Locală Sibiu.

„Simularea are ca scenariu un incendiu produs la ultimul nivel al clădirii Primăriei municipiului Sibiu, generat de afectarea instalației electrice a construcției, în urma prăbușirii parțiale a acoperișului, sub greutatea masivă a zăpezii. De asemenea, mai multe victime au fost surprinse în clădire și nu se pot evacua. Pe lângă sediul primăriei, scenariul prevede faptul că sunt afectate și clădiri administrative și individuale aflate în vecinătate. În urma extinderii incendiului, ultimul nivel al clădirii Primăriei municipiului Sibiu se va inunda cu fum și gaze toxice, situație simulată cât mai real posibil prin folosirea fumigenelor. Vor fi montate corturi de prim ajutor și triaj în proximitatea obiectivului incendiat.

În acest context, recomandăm cetățenilor care tranzitează zona centrală să nu intre în panică și să respecte indicațiile forțelor aflate la fața locului. De asemenea, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere, atenționăm participanții la trafic să ia măsuri de conduită preventivă”, transmite Cristina Criveanu, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*