Argila Algo: pământul care vindecă

De 29 de ani, de când a descoperit efectele uimitoare ale unei argile speciale, importată din Asia Centrală, foarte aproape de podişul tibetan, inginerul Mircea Bocan ajută oamenii să se vindece prin tratamentul cu această argilă. Supranumită şi „îngerul pământului”, Argila Algo vindecă boli pentru care, de multe ori, medicina modernă nu oferă prea multe speranţe.

Mesagerul de Sibiu: Cum aţi descoperit efectele benefice ale argilei?
ing. Mircea Bocan: Eu am avut probleme medicale foarte grave. Am fost spitalizat de foate multe ori, încă din liceu. Am luat medicamente şi am urmat tratamente pentru fiecare boală, dar niciodată nu m-am vindecat complet, deoarece, se ştie, atunci când iei medicamente pentru o boală, de multe ori acele medicamente dăunează altor afecţiuni de care suferi. Mai târziu, socrul meu, ştiind că am probleme, mi-a adus o carte despre argilă, „Argila, îngerul pământului”, o carte scrisă cu mult timp în urmă, în care sunt prezentate efectele benefice ale argilei. La început nu am citit cartea, dar apoi, amintindu-mi vorba unui profesor din facultate, care mi-a spus odată că apa se păstrează cel mai bine în vas de argilă, am pus mâna pe argilacarte şi am citit-o. Totul era foarte logic şi mi-am dat seama că nu am nimic de pierdut. Am luat legătura cu o cunoştinţă care lucra la fabrica de cărămizi şi i-am spus că îmi trebuie o argilă bună, să o beau. Omul a zis că sunt nebun, dar, după ce i-am dat să citească cartea, a doua zi mi-a adus o pungă de argilă, spunând că e din cea mai bună. Ei aveau în stoc toate argilele româneşti, din cinci surse, şi mai aveau o argilă de undeva de pe teritoriul fostului URSS, actuala Republică Kazahstan, la granița cu China, şi mi-a spus că aceea este cea mai bună. Am început să iau acea argilă şi m-am vindecat. Practic, după o lună, eu eram complet vindecat de insuficienţă renală. Apoi a luat şi soţia, care avea probleme cu colita şi gastrita şi suferea şi de oboseală cronică în acea perioadă, şi, în timp, s-a vindecat şi ea. Aşa am început să folosesc argila şi să o recomand şi să o ofer pentru tratament şi altora.

Mesagerul de Sibiu: Care este diferenţa între argila aceasta, pe care aţi numit-o Argila Algo, şi orice altă argilă?
ing. Mircea Bocan: Sursa acestei argile este de la graniţa cu China, din Kazahstan. E foarte aproape de podişul tibetan. Argila este un produs natural. Succesul ei este garantat de compoziția ei: un amestec complex de substanţe minerale foarte bine dozate, care au efecte antimicrobiene, absorbante şi adsorbante excepţionale. Datorită faptului că argila este bazică, are şi importante proprietăţi antioxidante, care prelungesc viaţa. Chiar dacă cercetătorii, în vechime, nu au putut demonstra ştiinţific modul de acţiune al argilei, efectele ei benefice asupra organismului uman sunt incontestabile. O argilă pură trebuie să fie foarte grasă, untoasă, să nu conţină nisip şi trebuie să fie foarte bogată în minerale, să nu aibă germeni patogeni şi să nu fie radioactivă. În analizele efectuate de Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj, care aparţine de Ministerul Sănătăţii, se vede clar faptul că această argilă este cât se poate de pură. Aceasta o diferențiază esenţial de argilele provenite din alte surse şi garantează efectul ei terapeutic. În plus, argila noastră este avizată de Ministerul Sănătăţii ca supliment alimentar.

Mesagerul de Sibiu: De ce este preferabilă Argila Algo altor medicamente tradiţionale?
ing. Mircea Bocan: Eu sunt inginer chimist. Am făcut chimie organică şi fac parte din tagma producătorilor de medicamente. Am studiat producţia de medicamente şi antibiotice şi aşa am înţeles foarte clar faptul că medicamentele au o singură garanţie: fac rău. Acum sunt farmacii la fiecare pas, oamenii au acces la tot felul de medicamente, inclusiv la antibiotic, fără reţetă. Din păcate, foarte multe persoane consumă şi oferă copiilor antibiotic după ureche. Trebuie înţeles că aceste antibiotice de sinteză lasă în urmă germeni patogeni foarte rezistenţi, tot mai greu de distrus. Pe de altă parte, provoacă micoze, distrug flora stomacului şi pot duce până la cancer de colon. Ionul de fier trivalent conţinut de această argilă permite schimbul ionic în organism şi elimină metalele grele. Această argilă elimină efectul secundar al medicamentelor şi duce substanţele active din medicamente direct la celulă.

Mesagerul de Sibiu: Cum se adiministrează tratamentul cu argilă?
ing. Mircea Bocan: În mod normal, noi recomandăm o doză de şoc de 40 de porţii pe zi. O porţie are 200 de mililitri, ceea ce înseamnă cinci grame de argilă dizolvate în 200 de mililitri apă. Deci doza de şoc cuprinde 40 de astfel de porţii pe zi. Cu acest tratament, eu dau garanţia de vindecare la boli digestive. Aceasta dovedeşte şi faptul că argila nu are efecte secundate. Dacă ar avea, încă din prima zi de tratament cu doza de şoc, aceste efecte secundare ar trebui să apară. Dar ele nu există. Cura de bază de trei săptămâni şi curele de întreţinere (zece zile pe lună, timp de patru-cinci luni) sunt de ajuns pentru rezolvarea majorităţii problemelor de sănătate cu care se confruntă consumatorii. În funcţie de bolile de care suferă şi de felul cum se simt, ei îşi pot prelungi cura de întreţinere cu argilă, pentru că nu are contraindicaţii. Curele de întreţinere consolidează rezultatul curei de bază, ştiut fiind faptul că două-trei zile de stres sunt suficiente pentru pierderea mineralelor acumulate în decurs de o lună. Tratamentul cu argilă este recomandat tuturor vârstelor şi nu are efecte secundare.

Mesagerul de Sibiu: Ce boli pot fi tratate cu această argilă?
ing. Mircea Bocan: Eu dau garanţie de vindecare sută la sută pentru bolile digestive, indiferent de care sunt, enterocolite, gastrite, ulcere, melene. Cu o doză de şoc, în circa o lună, sunt complet vindecate, definitiv. Argila are putere bactericidă, distruge germenii patogeni din stomac, are efect cicatrizant în cazul unui ulcer deschis. Cirozele şi hepatitele virale se vindecă surprinzător de repede tot cu doza de şoc. La fel şi bolile interne. Apoi, insuficienţa renală şi pietrele la rinichi, diabetul de tip II, tiroida… Sunt foarte multe persoane cu boli tiroidiene din cauza consumului de sare rafinată iodată. Sarea are foarte multe minerale, dar care sunt aruncate prin procesul de rafinare, şi se bagă în sare ferocianură de potasiu, care e cancerigen, şi iod sintetic, care este dăunător. Dar sunt şi alte boli are pot fi vindecate. De exemplu, afecţiunile reumatice, guta, afecţiunile prostatei, alergiile, ulcerele, cancerul etc. În plus, argila are şi rol de detoxifiant general.

Mesagerul de Sibiu: De unde putem cumpăra această argilă?
ing. Mircea Bocan: Argila Algo se găseşte în plafaruri şi farmacii sau se poate comanda direct de pe site: www.argila-algo.ro ori la numărul de telefon 0258/865.677.

3 Comments

 1. Marian Dobre says:

  de unde stia acel prieten ca argila din fosta urss e cea mai buna, daca el folosea toate argilele la constructii?

  • cismaru bacanu paula says:

   dar nu ati citit ca e testata si in cluj si in canada si brevetata si autorizata de min sanatatii,dl dobre ?

 2. Burlacu says:

  Aluminiu din compoziție nu este nociv ? Nu atât timp cât se spune ca aluminiu este nociv in ambalaje , deodorante etc . Pin aceasta întrebare pentru ca eu sunt consumatoare de argila , Imi place sa o mănânc și o d-na inginer mi-a atras atenția aceiatui aspect spunându – mi ca este foarte toxica dat fiind concentrația de aluminiu fi din ea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*