Arhitecții din centrul țării se întrec la Sibiu

 

* cele mai bune lucrări de arhitectură din județele Sibiu, Vâlcea, Brașov, Covasna și Harghita vor fi premiate de Ordinul Arhitecților, la Sibiu

* Arhitectura.5 este un eveniment anual ce reunește peste 500 de arhitecți din cele două filiale

Pentru prima dată, filialele Ordinului Arhitecților Sibiu-Vâlcea și Brașov-Covasna-Harghita se reunesc în cadrul unui eveniment unitar, Arhitectura.5. Organizat în primă fază la Sibiu și apoi la Brașov, Arhitectura.5 ilustreaza producția de arhitectură din ultimii doi ani din cele 5 județe care cuprind peste 500 de arhitecți. Aceștia au înscris în concurs cele mai bune lucrări, analiza și nominalizarea lor urmând să aibă loc la Sibiu, între 5 și 7 octombrie iar premierea în data de 19 octombrie, la Brașov.

 

Noul format al „Anualelor de arhitectură” dorește să îmbogățească tradiționala expoziție concurs printr-o serie de evenimente conexe dedicate rolului arhitecturii de calitate. „Evenimentul central al Arhitecturii.5 este premierea celor mai bune lucrări de arhitectură din cele cinci județe și expoziția publică aferentă. Lucrările vor fi selectate de un juriu format din personalități recunoscute în domeniul arhitecturii, dar și din afara acestuia”, spune Gabriel Roșca, președintele filialei Sibiu-Vâlcea a Ordinului Arhitecților din România.

Concursul este structurat pe șapte secțiuni diferite: arhitectură-locuire, arhitectură-alte funcțiuni în afara celei de locuire, arhitectura spațiului public, restaurare/reabilitare/intervenții pe fondul construit, amenajare de interior/scenografie, design de obiect și proiecte nerealizate. Pentru fiecare secțiune se va acorda un singur premiu, finanțat din Timbrul Arhitecturii. După gala de premiere, care va avea loc la Brașov, expoziția cu cele 48 de lucrări va fi expusă la Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe și Râmnicu Vâlcea. În Sibiu, lucrările vor putea fi văzute în Piața Mare în perioada 5 octombrie – 17 octombrie. Juriul care va analiza lucrările înscrise în cele 7 secțiuni este compus din arh. Mirela Vlăduță (București), arh. Klaus Birthler (Reghin), arh. Ștefan Ghenciulescu (București), arh. Tiberiu Bucșa (Cluj – Napoca), prof. dr. Vintilă Mihăilescu (București).

 

Arhitectura.5 este un eveniment anual de arhitectură organizat de către filialele teritoriale Brașov-Covasna-Harghita și filiala Sibiu-Vâlcea.

 

Parteneri: Ambient, Velux, Wienerbeger, Tempini

Premii speciale: Haro, Macon, Tassullo, Wise

Parteneri media: Tribuna, Zile și Nopți, Turnul Sfatului, Rondul de Sibiu, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Sibiul.ro, CeMerita.ro, Brylu.ro

Eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*