Aripi spre Germania! Wizz Air a inaugurat ruta Sibiu – Dortmund | FOTO

Compania Wizz Air și Aeroportul Internațional Sibiu (AIR) au introdus o nouă rută aeriană: Sibiu – Dortmund. „Este a doua cursă Wizz Air cu plecare din Sibiu, un factor în plus pentru dezvoltarea economică și turistică a județului. De asemenea, venim în sprijinul comunității din județul nostru și din întreg sudul Transilvaniei“, a apreciat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Județean Sibiu.

tort Wizzair,cindrea,girdea

Prima aeronavă de pe această rută a aterizat la Sibiu duminică, 26 octombrie, la orele 11.25, cu 144 de pasageri de la Dortmund, al optulea mare oraș din Germania, și s-a întors cu 180 de pasageri la bord, cu maxim de capacitate.

Un zbor cu toate taxele incluse şi un bagaj de mână mic, porneşte de la preţul de 109 lei, fără a include serviciile adiţionale. Această nouă conexiune vine să susţină consolidarea parteneriatului dintre AIS și compania Wizz Air, cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, şi deschide oportunitatea de diversificare a serviciilor aeriene pe piaţa germană cu o mai mare accesibilitate pentru comunitatea deservită de aeroport. O nouă formă de conectivitate se crează astfel pe piaţa occidentală, care prezintă încă potențial de dezvoltare atât pentru mediul de afaceri, cât şi pentru segmentul de turism.

Miercuri, a avut loc și inaugurarea oficială, la Sibiu fiind prezente oficialitățile județene și reprezentanți ai companiei, consulul german Judith Urban, alături de pasagerii sibieni care plecau de aici spre Dortmund. Și de această dată au sosit 134 de pasageri și alți 171 s-au îmbarcat spre metropola din vestul Germaniei. „Sunt foarte încântată să mă aflu aici și să întâmpin al doilea zbor Wizz Air la Sibiu. După Londra, Dortmund este a doua destinație europeană unde sibienii pot călători accesibil cu Wizz Air. Dacă luăm în considerare legăturile istorice și culturale dintre Sibiu și Germania, noi, cei de la Wizz Air, suntem încrezători că acest zbor va fi foarte popular în rândul pasagerilor și va oferi noi oportunități de călătorie“, a mărturisit Denise Filip, ambasador Wizz Air.

Marius Gîrdea, directorul general al AIS, a salutat demersurile de dezvoltare ale operaţiunilor companiei Wizz Air la Sibiu, în răspuns la cerinţele exprimate de comunitate. „Reprezintă nu doar o nouă destinaţie atractivă adăugată pe harta legăturilor aeriene de la Sibiu, dar deschide noi oportunităţi de schimburi comerciale şi de turism între regiunea noastră şi Europa“, a apreciat Gîrdea.

wizzair tunuri apa

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, operează o flotă de 54 de aeronave Airbus A320 şi oferă peste 340 de rute de la 18 baze, asigurând legătura între 104 de destinaţii din 36 de ţări. 13,9 milioane de pasageri a transportat Wizz Air în anul financiar încheiat la 31 martie 2014.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*