Arta întâlnește noua tehnologie, la Biserica Evanghelică din Sibiu 

În Biserica Evanghelică din Sibiu se va amenaja, în perioada 25-27 august, o instalație audio-video interactivă în cadrul evenimentului „MetaOrganum”.

Având ca suport orga din interiorul bisericii și fiind alcătuită din punct de vedere tehnic dintr-un ansamblu care presupune mapping video, laser tracking și sound design, instalația permite interacțiunea directă dintre vizitator și acest instrument cu o istorie îndelungată și fascinantă.

Scopul proiectului „MetaOrganum” este acela de a reprezenta, prin intermediul limbajului artelor vizuale, istoria și avatarurile unui spațiu, dar și ale unui obiect important în economia acestuia. Instalația produsă de Fundația DALA în acest spațiu vine să întărească statusul cultural al Sibiului, folosindu-se de Biserica Evanghelică drept simbol al istoriei, dar aducând-o în prezent prin tehnologiile de ultimă oră care vor fi folosite.

Marea orgă a bisericii sibiene, cea mai mare din sud-estul Europei, a fost instalată în anul 1914, fiind complet renovată în 1997.

2 comentarii

  1. zsenny says:

    Interesant! Stiam ca cea mai mare orga din S-E Europei ,se afla la Biserica Neagra din Brasov!??
    Amanunte despre orga din Sibiu aveti pentru a le compara?
    Multumesc

  2. Viktor F. says:

    Orga din catedrala evanghelica din Sibiu este cea mai mare orga electro-pneumatica iar cea din Biserica Neagra din Brasov este cea mai mare orga mecanica!

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat