Artă la palatul Brukenthal din Avrig

Palatul Brukenthal din Avrig aduce pe piaţa culturală locală o expoziţie de artă contemporană prin care va fi inaugurat pavilionul expoziţional din aripa stângă a Palatului Brukenthal din Avrig.

Palatul, un spațiu cultural perfect

_MG_0131Expoziţia „Human & Nature” poate fi vizitată la palatul baroc din 29 noiembrie până pe 14 februarie 2016. În această perioadă, vizitatorii vor putea admira picturile a trei artişti contemporani din Transilvania – Maya Rotaru, Roxana Florea şi Dănuţ Tonea. „Fiecare artist exprimă aceste valori într-un mod diferit. Din acest motiv, putem să spunem că arătăm diversitatea vieţii. Palatul oferă spaţiul perfect pentru această expoziţie, datorită istoriei şi, nu în ultimul rând, datorită faptului că Samuel von Brukenthal a fost unul dintre cei mai mari iubitori de artă în timpul său”, a explicat Thomas Emmerling, curatorul expoziţiei.

Surpriză

Campania „Artă la palat“ își propune să diversifice oferta cultural-artistică în două spaţii expoziţionale, dar vizează şi punerea în valoare a grădinilor şi a spaţiilor în aer liber, pentru a le oferi iubitorilor de artă o experienţă unică în reşedinţa de vară a baronului Brukenthal. De aceea, începând din 29 noiembrie, oaspeții palatului vor putea vizita și Sala Cavalerilor, un muzeu medieval în care vor fi expuse 140 de costume medievale și mai multe panoplii de arme. Piesa centrală a colecției va fi, însă, un baldachin domnesc din Franța secolului XIII, piesă care a fost folosită de case regale din Europa de Vest.

Ofertă îmbunătățită

În Sala mare a Oranjeriei au mai fost prezentate până acum vizitatorilor şi turiştilor mai multe expoziţii, printre care cea a pictorului spaniol Eduardo Diez, cu o colecţie de artă contemporană intitulată „Senzaţii“, cele ale pictorilor Ovidiu Carpuşor şi Laurenţiu Dinişca sau expoziţia de litografii ale celebrului Salvador Dali. „Dorim să îmbunătăţim programul de divertisment la Palatul Brukenthal din Avrig. Am deschis o nouă sală folosită ca şi galerie de artă, deoarece dorim să răspundem interesului crescut faţă de artă”, mai spune Lidia Bădilă, purtătorul de cuvânt al palatului baroc.

Până la începutul anului viitor, va fi prezentat publicului un calendar cu expoziţiile propuse în 2016, printre care se numără litografii ale celebrului pictor olandez Rembrandt, dar şi expoziţia principală a anului 2016, o expoziţie de litografii semnate de marele maestru Picasso.

Pavilionul expoziţional va putea fi vizitat de luni până duminică, de la 09.00 la 18.00, iar biletele de intrare vor fi 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii și studenţi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*