Asociația Administratorilor de Piețe din România: Înființarea “forțată” a piețelor volante mobile nu este oportună

Asociația Administratorilor de Piețe din România a anunțat, astăzi, printr-un comunicat de presă, că a analizat proiectul de lege pentru stabilirea unor măsuri de organizare şi funcţionare a pieţelor volante mobile pentru comercializarea produselor agroalimentare și consideră că se impune respingerea lui, întrucât este “lipsit de interes”.

Asociația condusă în prezent de Teodor Birț, directorul general al SC Piețe Sibiu SA, arată că prevederile înscrise în acest proiect legislativ fiind deja cuprinse şi reglementate, aproape integral, în Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, modificată şi completată, încălcându-se astfel dispoziţiile art. 16 alin. 1 din Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, republicată.

„Considerăm, de asemenea, că în prezent nu este oportună înfiinţarea forţată a unor pieţe volante mobile, întrucât prin Legea 145/2014 producătorilor agricoli le sunt destinate minim 40% din structurile de vânzare existente în pieţele agroalimentare permanente, iar multe din aceste mese/tarabe în prezent sunt goale datorită greoaiei puneri în aplicare a acestei legi. Pentru situaţii excepţionale există, după cum am menţionat deja, cadrul legal necesar şi în multe localităţi funcţionează astfel de pieţe volante”, a menționat Livia Modran, secretarul asociației.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*