Asociere pentru apa sibienilor


Lucrările ar putea începe în maxim o lună, a spus directorul general al Apă Canal SA, după semnarea contractului

Lucrările ar putea începe în maxim o lună, a spus directorul general al Apă Canal SA, după semnarea contractului

Contractul “Extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi apă uzată din municipiul Sibiu şi comuna Şelimbăr” a fost semnat, luni, de primarul Klaus Iohannis, Mircea Niculescu, directorul SC Apă  Canal SA,  şi reprezentantul asocierii de firme care şi-a adjudecat licitaţia de execuţie, în speţă SC Hidroconstrucţia SA Bucureşti, SC Construcţii SA Sibiu şi SC Universal Business SRL Sibiu.

Acest prim contract vine după aproape un an de la semnarea contractului de finanţare cu Ministerul Mediului. “Mă bucur că în acest consorţiu sunt şi firme locale. Grija pe care o vor avea, în calitate de parteneri locali, cred că va fi la nivelul aşteptat”, a comentat primarul Iohannis.

 

Alimentare cu apă

Principalul scop este înlocuirea reţelelor de distribuţie  a apei realizate din azbociment şi oţel pe o lungime de 3,6 km, ce deservesc aproape 7.500 de locuitori. Străzile pe care se va interveni sunt Privighetorii, Calea Cisnădiei – Plugarilor, Aaron Pumnul, Gorăslău – Aleea Haiducului, Rahovei – Aleea Şelimbăr, Aleea Roşiorilor şi Octavian Goga. Totodată, vor fi reabilitate reţele de apă potabilă existente în două cartiere. În cartierul Valea Aurie vor fi înlocuite reţelele cu o lungime de 3,2 km, la care sunt racordaţi peste 5.500 de consumatori. Astfel, se va interveni pe străzile Agârbiciu, Calea Poplăcii, Cindrelului, Dobârca, Iazului, Poiana, Rozdeşti, Sibiel şi Theodor Mihaly. Totodată, în cartierul Vasile Aaron se vor înlocui reţele în lungime de 4,5 km ce deservesc  aproximativ 11.900 de consumatori. Se vor efectua lucrări pe străzile Iezer, Şureanu, Oaşa, Negoveanu, Muncii, Onceşti, Aleea Valea Frumoasei, Ştefleşti şi Şoimului. De asemenea, se vor efectua lucrări de extindere a reţelelor de alimentare cu apă în cartierul Viile Sibiului (pe o lungime de 2,83 km) şi în zona Compa (aproximativ un km).

 

Reţeaua de canalizare

În cadrul contractului se vor reabilita reţele de canalizare, cu o lungime de aproape 15 km, pentru aproape 10.200 de consumatori. Lucrările  se vor defăşura în următoarele cartiere: Lazaret – străzile Toamnei, Diaconovici, E. Varga, Luceafărului, Arcului, Lupeni, Livertăţii, Lebedei, Abrud, Mureşului, Moara de Scoarţă, Călan, Anatole France, Solidarităţii (nod de intersecţie), Terezian – Ţiglari: Lungă, Măgheranului, Cuptorului, Ţiglari – zona de blocuri; Ştrand: Gârlei – Fântânii, colector Transilvaniei – Cârlova – Maramureşului, colector O. Goga, colector Cristian – Cantemir – Bârsei; Hipodrom – Vasile Aaron: Aleea Biruinţei, Aleea Fraţii Buzeşti, Aleea Buia şi zona Ştefan cel Mare: colector I. Creangă – Triajului – Ştefan cel Mare, subtraversarea CF Coposu – Calea Guşteriţei, Gheţăriei, Fabricii şi Şerbota. De asemenea, extinderea reţelei de canalizare va viza introducerea de reţea de canalizare în sistem separativ pe o lungime de 4 km pentru aproape 800 de locuitori. Zonele vizate: Viile Sibiului, prelungirea Săcel, Cartierul Veterani.

Odată cu punerea în practică a contractului  se vor realiza aducţiune de apă potabilă pentru Şelimbăr şi staţie de pompare ape uzate, tot pentru comuna Şelimbăr.

 

 

Aducţiune şi rezervor la Mohu

Acesta este primul contract de lucrări din cadrul proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructuii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov”, derulat de societatea Apă Canal şi cofinanţat din fonduri europene, în valoare totală de peste 420 milioane de lei. Din acestă sumă, finanţarea europeană nerambursabilă este asigurată în proporţie de 322 milioane de lei, finanţarea nerambursabilă de la bugetul de stat are o valoare de 49.320.978 lei, contribuţia financiară de la bugetele locale în valoare de 7,5 milioane de lei, iar contribuţia financiară  a SC Apă Canal SA Sibiu are o valoare de 42 milioane de lei.

 

 

Repartizarea fondurilor

 

l extindere şi reabilitare reţele apă în municipiul Sibiu – 11.810.187,17 lei

l extindere şi reabilitare reţele canalizare în municipiul Sibiu – 31.914.777,90 lei

l aducţiune apă potabilă comuna Şelimbăr – 320.566,79 lei

l staţie pompare ape uzate comuna Şelimbăr – 462.299,66 lei

l aducţiune şi rezervor de înmagazinare apă potabilă în localitatea Mohu – 565.552,38 lei

l organizare de şantier – 103.000 lei

l sume provizionate – 1.044.130 lei

l dotări – 2.524.835,19 lei

 

 

30 de luni este durata de execuţie a lucrărilor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*