Astra Film prezintă povestea unui supravieţuitor al Holocaustului românesc

Filmul “Nussbaum 95736” relatează povestea emoționantă a tânărului clujean László Nussbaum, deportat în lagărul Auschwitz-Birkenau.

Evenimentele au loc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și înfăţişează atrocităților naziste prin care trece o familie de evrei din România.

Filmul va rula joi, 16 mai, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema.

László Nussbaum era doar un adolescent când el și familia sa au fost izolați în ghetoul clujean, ca mai apoi să fie deportați în lagărul Auschwitz-Birkenau, din care s-a mai întors doar el.

Documentarul lui László Csibi porneşte de la o serie de interviuri, urmărind întâmplările lui Nussbaum din momentul deportării și până la întoarcerea sa din lagăr.

„Nussbaum 95736” rememorează un episod tragic din istoria României și a Europei, descriind lupta pentru supraviețuire a deținutului cu numărul 95736 din lagărul nazist, spunând totodată o poveste despre iertare și despre zonele întunecate ale naturii umane.

Prețul unui bilet este de 10 lei. Biletele se pun în vânzare cu 15 minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*