Atenţie la buzunare!

Viaţa de zi cu zi este un tumult. Oamenii sunt diferiţi atât anatomic, cât şi intelectual. Unii sunt buni, alţii sunt răi. Cei răi se numesc generic infractori, iar lupta cu infractorii nu este uşoară. Fără să doriţi, buzunarul dvs. poate constitui o tentaţie pentru ei. Aglomeraţia este mediul propice de a acţiona pentru răufăcători. De exemplu, observaţi cu atenţie persoanele care, fără motiv, se înghesuie în apropriere. Este posibil ca în următorul moment să nu mai aveţi portofelul cu acte şi bani. Dacă veţi avea curiozitatea, veţi observa că la prima staţie, un individ sau corespondenta sa feminină vor coborî grăbiţi din mijlocul de transport. Un proverb românesc spune că „ziua bună se cunoaşte de dimineaţă“. De aceea, vă prezentăm câteva recomandări, valabile pe tot parcursul zilei şi care vă vor feri de cei ce au făcut din buzunarul dumneavoastră o sursă de existenţă.

 

– când plecaţi de acasă, presaţi de timp, nu vă uitaţi actele de identitate

– dacă le-aţi luat cu dvs., în nici un caz nu le puneţi în buzunarul din spate al pantalonului. S-ar putea ca la coborârea din autobuz să nu le mai aveţi.

– acelaşi lucru este valabil şi pentru sumele de bani cu care plecaţi pentru  rezolvarea diferitelor probleme

– actele şi banii trebuie purtaţi într-un buzunar la piept, care să vă dea siguranţa că nimeni nu poate ajunge la ele

– dacă de bani vă veţi putea lipsi mai greu sau mai uşor, gândiţi-vă cât timp veţi pierde pentru refacerea actelor sustrase. De aceea, este mult mai simplu să ţineţi cont de sfatul nostru, decât să pierdeţi un timp util pe care îl puteţi folosi mult mai eficient.

 

Compartimentul de Prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Sibiu

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat