Atenție la relaxare! Explozie de îmbolnăviri noi la Sibiu și în restul țării

Dacă până azi era 2-3 cazuri noi de coronavirus în Sibiu, azi sunt 10. În țară s-au înregistrat 222 de noi îmbolnăviri.

În Sibiu cazurile confirmate de la începutul epidemiei sunt 533, din care 500 la adulți și 33 la copii. Au fost declarate vindecate și externate 451 de persoane, iar 44 persoane au murit.

În izolare sunt 1968 persoane, iar în carantină 40 persoane. Numărul apelurilor telefonice la autorități s-a redus la 108. Intervenții ale pompierilor au fost în număr de 38, iar ale Ambulanței de 114.

Polițiștii sibieni au verificat 1338 persoane și au găsit 6 care nu respectau izolarea. Amenda se ridică la 11.000 lei.

Mesaj de la prefectul Mircea Crețu:

„Dragi sibieni, în ultimele 3 luni, am avut parte de provocări fără precedent, și dificil de acceptat și gestionat. La finalul săptămânii trecute în județul nostru, timp de 3 zile nu s-a înregistrat nici un caz pozitiv de COVID-19. Cu toate acestea, deși ne-am bucurat cu toții de aceste vești bune, bucuria nu a durat prea mult. Zi de zi, numărul de cazuri a fost în creștere, astăzi însă s-au înregistrat 10 noi cazuri pozitive în județul nostru. O situație ce nu poate fi ignorată! Fac un apel la fiecare dintre dumneavoastră și vă rog să fiți responsabili! Pericolul nu a trecut! Este important să ne comportăm responsabil, întrucât este mult mai ușor să previi decât să tratezi! Purtați mască, respectați o igienă atentă și păstrați distanța fizică! Sunt cele mai importante acțiuni pe care le putem face și care ne pot salva de momente grele, nu doar pe noi ci și pe cei dragi! Vă doresc multă sănătate tuturor!”, transmite Mircea Crețu.

Bilanț național

În țară până azi au murit 1.380 persoane, iar de ieri până azi 11 (7 bărbați și 4 femei). Decesele s-au înregistrat în Botoșani, Brăila, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ilfov, Olt, Sălaj, Suceava și Vâlcea.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 222 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 171 de pacienți.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*