Atenţie la valabilitatea actelor de identitate!

 

Serviciul de Evidenţă a Persoanelor vă invită să preschimbaţi cărţile de identitate expirate

 

Din evidenţele Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor din subordinea Consiliului Local al Municipiului Sibiu rezultă că în prezent un număr de 8.802 cărţi de identitate aparţinând sibienilor şi locuitorilor din cele 10 comune arondate Sibiului sunt expirate. Dintre acestea, 7.334 de cărţi de identitate sunt expirate de anii trecuţi, restul ieşind din termenul de valabilitate în acest an.

 

Prin urmare, Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor îi invită pe cei care deţin cărţi de identitate, cărţi provizorii de identitate sau buletine de identitate expirate să solicite la ghişeele serviciului amintit preschimbarea respectivului act. Cetăţenii care posedă acte de identitate a căror termen de valabilitate este expirat sunt pasibili de amendă contravenţională între 40 şi 80 de lei.

Actele pentru preschimbarea cărţii de identitate pot fi depuse conform următorului program: în zilele de luni şi marţi, între orele 8.30-13.00, în zilele de miercuri între orele 10-13 şi 14 -17.30, în zilele de joi între orele 8.30-13.00 şi 14 -15.30, iar în zilele de vineri între orele 8.30 – 12.

Documentele necesare eliberării actelor de identitate sunt afişate la avizierele din incinta sediului Serviciului de Evidenţă a Persoanelor, din Bulevardul Victoriei nr. 1 – 3, în avizierul din pasajul subteran de lângă Magazinul Dumbrava, precum şi pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Sibiu, www.sibiu.ro, secţiunea „Acte necesare”.

Mirela Gligore

Şef Serviciu de Presă şi Comunicare

Primăria Municipiului Sibiu

 

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat