Au arătat că se poate!

Conducerea Consiliului Județean Sibiu s-a implicat în acțiuni de voluntariat.

Președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, le-a împărțit apă și fructe alergătorilor de la Maratonul Internațional Sibiu, cel mai mare eveniment sportiv în scop caritabil din țară.

Mai mulți angajați din Consiliul Județean Sibiu s-au mobilizat în acest an la Maratonul Internațional Sibiu, atât ca alergători, cât și ca voluntari. Cîmpean a fost prezentă timp de mai bine de șase ore la punctul de revitalizare din Piața Mare, unde a oferit apă și fructe sportivilor. „Experiența maratonului trăită din postura de voluntar mi-a confirmat încă o dată că implicarea și spiritul civic sunt definitorii pentru sibieni. Nici ploaia, care a marcat primele ore ale evenimentului, nu a reușit să îi demobilizeze pe alergătorii și voluntarii care și-au alocat ziua de sâmbătă, 1 iunie, pentru a susține proiectele în care cred”, a declarat Daniela Cîmpean. Și Daniela Stoica, șefa Serviciului Patrimoniu și Investiții, a făcut voluntariat alături de președintele instituției. Roxana Mandea, Mihaela Feteanu, Amalia Dragoman și Vasilica Grecu au încercat de asemenea postura de voluntar și s-au bucurat de atmosfera plină de viață a evenimentului organizat de Fundația Comunitară Sibiu.

Cauze susținute

Vicepreședintele Marcel Luca, administratorul public Sebastian Dotcoș, managerul public Ioan Bordianu și șeful Serviciului Resurse Umane, Marian Concioiu, au alergat o ștafetă de 4×5,3 km pentru proiectul „Universul simțurilor – camera polisenzorială pentru copiii cu dizabilități din CSEI nr. 2 Sibiu”. Anca Ghigulescu, Camelia Proca și Ioana Deaconescu, consiliere în cabinetul președintelui, au alergat pentru susținerea cauzei egalității de gen, respectiv în sprijinul prematurilor din Sibiu.

Alături de copii

De asemenea, duminică, 2 iunie, managerul public Ioan Bordianu a participat tot ca voluntar la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Naționale a Adopției de către DGASPC Sibiu și Alianța „România fără orfani” în Parcul Subarini. Evenimentul a implicat zeci de copii și părinți care au trecut prin experiența adopției în jocuri și activități interactive.

„Refuză ce nu refolosești“

Elevi de liceu, studenți, cadre didactice, agenți economici, reprezentanți ai unor ONG-uri cu profil de mediu și ai societății civile, consilieri județeni, directori și manageri ai unor instituții din subordinea CJ Sibiu au participat miercuri, 5 iunie, la un eveniment intitulat „Refuză ce nu folosești“, prilejuit de Ziua Internațională a Mediului. Scopul evenimentului organizat de Consiliul Județean Sibiu a fost de a conștientiza impactul negativ al consumului de plastic și de a prezenta hotărârea prin care se interzice achiziționarea materialelor confecționate din plastic de unică folosință pentru evenimentele proprii și cele organizate de instituțiile din subordine. Hotărârea se referă și la recipiente și ambalaje.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*