Au ratat trofeul

BC CSU Sibiu a cedat, aseară, pe terenul celor de la CSM Oradea, în confruntarea pentru primul trofeu al sezonului, Supercupa României, scor 68-64 (8-24, 22-14, 16-16, 22-10).

După un debut aproape perfect, în care baschetbaliștii sibieni au reușit un prim sfert de senzație, gazdele au reușit să revină și să se impună pe final.

Galben-albaștrii au intrat în teren cu o energie extrem de bună, iar entuziasmul din jocul lor s-a văzut imediat pe tabelă. Gazdele nu reușeau să marcheze, în timp ce echipa noastră finaliza fiecare atac, reușid un parțial de 0-10, în primul sfert. Primele 10 minute se încheiau la scor 8-24 pentru BC CSU Sibiu, iar sfertul al doilea a înregistrat cea mai mare diferență la conducere pentru echipa sibiană, 21 de puncte (13-34).

După pauză, gazdele au intrat mai bine în meci și au reușit să recupereze din diferență. Sfertul al patrulea a consemnat momentul de cădere. Pe fondul oboselii, BC CSU Sibiu nu reușea să mai marcheze, Oradea înregistrând un run de 15p. Conduși la 8 puncte, jucătorii lui Fleșeriu au continuat lupta până în ultimele secunde, însă nu a mai fost timp de revenire, astfel că Oradea și-a trecut în palmares Supercupa României 2019.

”Un meci care numai a meci de început de sezon nu a arătat. A fost o încleștare foarte puternică, cu multe răsturnări de situație. Noi am început ceva mai bine, am fost mai bine pregătiți de intensitatea jocului decât Oradea, dar ei au reacționat bine după ce am reușit să îi conducem cu 20 de puncte. Ne-am relaxat prea repede, am făcut mult prea multe turnover-uri și le-am permis să ne prindă în capcane mult prea ușor. Dar putem lua și lucrurile pozitive dintr-un meci ca acesta, cu una dintre favoritele la titlu, jucând acum, în urmă cu o săptămână cu cealaltă, am reușit să conducem după 3 sferturi la 10 puncte sau mai mult, dar nu am reușit să încheiem. Probabil că în timp, vom reuși să ducem meciul până la capăt. Nu pot să zic că sunt total nemulțumit. Evident că a fost un trofeu destul de aproape de noi și dacă nu făceam atâta turnover-uri probabil că reușeam să îl și câștigăm”, a spus antrenorul Dan Fleșeriu, la finalul partidei.

Pentru BC CSU Sibiu au marcat: Randal Falker 15p, Barry Stewardt 14p, Chris Cooper 10p, Rolland Torok și Jordan Chatman câte 6p, Isaiah Philmore 5p, Jared Jordan 4p, Aurelian Gavriloaia și Lucas Tohătan câte 2p.

Următorul meci oficial se va juca duminică, 13 octombrie, ora 18:00, la Craiova, acolo unde BC CSU Sibiu joacă prima etapă din Liga Națională.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*