AVI&F vinde transparenţă

Tâmplăria din lemn revine în preferinţele sibienilor.

Cifra anuală de afaceri a companiei sibiene depăşeşte trei milioane de lei

Cu experiență de peste 13 ani pe piața de profil, AVI&F a ocupat anul trecut locul doi  în rândul producătorilor de ferestre și uși termoizolante din județul Sibiu. În următorii ani, compania intenționează să-și dezvolte activitatea și pe plan extern.

Prezentă pe piața din Sibiu încă din 1998, firma AVI&F și-a câștigat prestigiul și locul pe piață prin profesionalismul și calitatea serviciilor și produselor oferite. În anul 2000, compania și-a dezvoltat produsele binale, ferestre și uși din PVC, iar în 2007 a deschis linia de tâmplărie pe lemn. În prezent, prelucrează esențe de stejar, frasin, nuc, molid sau lemn exotic meranti, aduse de la fabrica Mico Legnami, din Miercurea Sibiului – o firmă cu capital integral italian, care exportă lemn în Africa, Asia și Europa.

Prezenţi în municipiile Sibiu şi Mediaş

În cei peste 13 ani de existență, AVI&F a devenit unul dintre cei mai importanți producători de ferestre și uși termoizolante din zona Transilvaniei, situându-se anul trecut pe locul doi în topul firmelor de profil din județul Sibiu. Scopul firmei este acela de a oferi clienților săi cea mai bună calitate pentru un produs care reprezintă o investiție pe termen lung, explică fondatorii. Tocmai de aceea, procedeul de producție cuprinde cele mai noi tehnologii din domeniu, folosind materii prime de la furnizori de renume, precum Rehau şi Salamander. AVI&F este unic producător pe județul Sibiu pentru Roto sau Porta Doors. Compania are în prezent 17 angajați și o cifră de afaceri de trei milioane de lei pe an, desfășurându-și activitatea într-o hală de producție de 2.000 de mp și două magazine de prezentare. La acestea se adaugă alți doi colaboratori, unul în Mediaș și altul în Sibiu.

Preţuri şi produse pe alese

Gama de produse oferite de firma AVI&F cuprinde ferestre din PVC cu profil Rehau sau Salamander, din lemn stratificat sau aluminiu, uşi de interior sau de exterior, pereţ-cortină sau diverse accesorii, pervaze, plase pentru insecte, geam termopan, feronerie, rulouri sau obloane. „Ardelenii sunt cunoscuţi pentru faptul că preferă lucruri de calitate şi, tocmai de aceea, noi ne-am axat pe o producţie mai de calitate la un preţ mai ridicat faţă de materialele obişnuite“, explică Sorin Avram, directorul AVI&F. În ceea ce priveşte preţurile, acestea pornesc de la 75 de euro/mp pentru uşi şi ferestre din PVC culoare albă, respectiv 100 de euro/mp pentru cele colorate, iar pentru geamurile şi ferestrele din lemn între 150-175 de euro pe mp. AVI&F comercializează şi distribuie în judeţul Sibiu şi uşile de interior Porta Doors, ale companiei poloneze cu acelaşi nume care activează şi la Arad. Pentru acestea, preţurile pornesc de la 350 de lei până la 2.000 de lei. Pentru uşile de lemn, de interior, costurile variază între 1.000-3.000, în funcţie de model şi de esenţa lemnului. De asemenea, la profilele Rehau şi Salamander clienţii beneficiază de o reducere de 35% la tâmplăria PVC, iar pentru plata în avans, firma mai acordă o reducere suplimentară de cinci procente.

Planuri de extindere

În ceea ce priveşte vânzările, directorul firmei sibiene este de părere că piaţa nu dă semne de revigorare. „Semnalele din piaţă sunt mai mult de stagnare decât de revigorare. La noi, de exemplu, cererile pe geamuri şi uşi de exterior au scăzut, pentru că în general toată lumea şi-a făcut astfel de lucruri, în schimb se menţin cele pentru produsele de interior. Se observă şi o creştere uşoară pe partea de tâmplărie de lemn“, explică Sorin Avram. Cu toate acestea, reprezentantul companiei este optimist că economia îşi va reveni. „Pe viitor, vrem să ne extindem pe partea de tâmplărie de lemn şi să deschidem noi puncte de vânzare în 2012. Intrarea pe piaţa externă din Italia şi Germania este un alt obiectiv de-al nostru, însă acest lucru va necesita ceva timp, pentru că este destul de greu şi întâmpinăm destul de multe piedici“, recunoaşte omul de afaceri. Deocamdată, rămâne sigură deschiderea unei noi hale ce va adăposti un service auto, un showroom, dar şi un spaţiu administrativ pentru birouri.

Servicii complete, personal specializat

Firma sibiană oferă servicii complete tuturor celor interesaţi, axându-se mai ales pe segmentul persoanelor fizice. Astfel, departamentul tehnic format din ingineri cu experienţă în domeniu oferă consultanţă în alegerea celor mai optime variante privind raportul preţ-funcţionalitate, prin simularea de modele şi oferte ce includ elementele caracteristice fiecărei lucrări, preţ, dar şi cota de discount acordată. Proiectarea şi măsurătorilor sunt realizate tot de echipa de profesionişti a firmei, care asigură realizarea unor lucrări de înaltă calitate, satisfăcând cele mai înalte cerinţe ale clienţilor şi folosind programe informatice de proiectare ce asigură o pierdere minimă de material. Transportul şi montajul intră de asemenea în atribuţiile AVI&F şi sunt asigurate de personal specializat în condiţii de maximă acurateţe, rapiditate şi profesionalism.

CIFRĂ
25

de ani este garanția maximă oferită pentru profile PVC

CASETĂ
Condiţii pentru garanţie

Firma sibiană oferă o garanţie cuprinsă între 15 şi 25 de ani pentru profilele Rehau şi Salamander, în funcţie de sistem şi culoare, zece ani pentru lucrările de feronerie, cinci ani pentru montaj şi trei pentru geamul termopan low-e cu argon. Însă, pentru a beneficia de garanţie, cumpărătorul trebuie să respecte două condiţii: în momentul apariţiei unui defecţiuni să nu mai utilizeze produsul şi să nu intervină asupra produsului pentru a încerca să repare defecţiunea apărută. Asigurarea garanției se va face prin remedierea sau înlocuirea compomentelor defecte sau, după caz, a întregului produs.

CITAT
Sorin AVRAM | director AVI&F

„Semnalele din piaţă sunt mai mult de stagnare decât de revigorare. La noi, de exemplu, cererile pe geamuri şi uşi de exterior au scăzut, pentru că în general toată lumea şi-a făcut astfel de lucruri, în schimb se menţin cele pentru produsele de interior. Se observă şi o creştere uşoară pe partea de tâmplărie de lemn.“

FOTO: Sibienii sunt mai interesaţi de tâmplăria din lemn, a constatat managerul Sorin Avram

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat