Balet mondial

Sibiul găzduieşte, zilele acestea, Competiţia Mondială de Balet, un eveniment de amploare la care participă 50 de balerini de renume din Brazilia, SUA, Grecia, Republica Moldova, Serbia, Italia şi România. Evenimentul se va încheia duminică, iar în cadrul Galei de Balet vor urca pe scenă dansatori renumiţi precum Yoel Carenno, din Norvegia, românca Cristina Dijmaru, Adilijian Abudureheman, din China, și americanul Jordan Long. Mesagerul de Sibiu le oferă cititorilor fideli cinci bilete duble pentru această Gală.

În perioada 21-23 martie, Sibiul este onorat de desfăşurarea celei de-a șasea ediție a Competiției Mondiale de Balet, Open Europa 2013, eveniment afiliat celei mari competiții de dans din lume – World Ballet Competition USA. 50 de artişti internaţionali se întrec pe trei secţiuni: juniori, intermediari şi avansaţi. Fiecare concurent va prezenta juriului mai multe dansuri, pentru a-i fi evaluate calităţile. Cel mai bun dansator desemnat de juriul de la Sibiu va primi un premiu în bani şi se va califica la finala concursului care va avea loc în Statele Unite ale Americii în perioada 10-15 iunie. Juriul de la Sibiu este alcătuit din specialişti precum Vasile Petruţiu (SUA), Cosmin Mărculeţiu (SUA), Sergiu Anghel (România), Luba Gulyaeva (Rusia), Dorin Gal (Germania), Alexander Hoffmann (Germania), Egle Spokaite (Lituania) şi Elisabetta Hertel (Italia).

 

Gală cu nume mari

 

Competiţia Internaţională de Balet se va încheia duminică seară, cu o Gală în cadrul căreia vor fi premiaţi şi vor dansa pentru publicul sibian cei trei concurenţi care vor fi desemnaţi câştigători de către juriu. În plus, vor urca pe scenă şi câţiva dansatori veniţi la Sibiu special pentru acest eveniment, respectiv Yoel Carenno, din Norvegia, Adilijian Abudureheman  din China, Jordan Long din SUA, dar şi conaţionala noastră Cristina Dijmaru. Gala se va desfăşura duminică, de la ora 18, la Casa de Cultură.

 

Mesagerul te trimite la Balet

 

Accesul publicului în sala de spectacole la probele concursului din cele trei zile este gratuit. Însă, pentru Gala de Balet, au fost puse în vânzare bilete cu preţul de 10 lei, cu reducere 50 la sută pentru elevi, studenţi sau pensionari. Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Cultură a Sindicatelor, de luni până vineri, între orele 11 şi 17. Cititorii fideli ai ziarului Mesagerul de Sibiu au însă ocazia de a câştiga unul din cele cinci bilete duble, dacă trimit un e-mail cu adresa şi numărul de telefon unde pot fi contactaţi la adresa: concurs@mesageruldesibiu.ro. Tragerea la sorţi va avea loc duminică, 24 martie, la ora 13.00.

 

5

bilete duble la Gala de duminică oferă Mesagerul de Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*