Bani din parcări şi distracţii

Deşi mereu avem impresia că nu sunt suficiente locuri de parcare, numărul acestora este în continuă creştere în municipiul Sibiu. La ora actuală, sunt administrate peste 9.500 de locuri de parcare.

 

Municipalitatea sibiană face eforturi să ordoneze circulaţia, degajând arterele cu un trafic intens de maşinile parcate pe lateral, prin dirijarea acestora către parcările zonale. În opinia primarului Klaus Iohannis, aceasta este o idee foarte bună, cel puţin pentru zona centrală. „Cele două parcări mari din zona centrului istoric s-au dovedit a fi o soluţie foarte bună pentru cei care doresc să vină în centru, fapt demonstrat prin încasările obţinute. De la începutul anului şi până în prezent, au fost încasaţi 151.740 de lei ca taxă de intrare în Cazarma 90 şi 174.254 lei ca taxă de parcare în Piaţa Mică“, a precizat Iohannis. Acestea nu sunt singurele parcări sigure pentru şoferi şi profitabile pentru municipalitate. Şi pentru cea de la Piaţa Obor s-au încasat aproximativ 3.800 de lei. Astfel, de la începutul anului au fost vândute tichete de parcare în valoare de peste 120.000 de lei şi abonamente de parcare în valoare de aproape 132.000 de lei.

Distracţie contra-cost

În zona centrală, sunt deja aprobate şi deschise 43 de terase, suma încasată ca taxă de ocupare a domeniului public cu terase sezoniere fiind de 143.730 de lei. Peste aproximativ o lună, vor fi amplasate şi căsuţele de la intrarea în Grădina Zoologică. În urma unei proceduri de achiziţie organizată de Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat s-a semnat în data de 21 mai un contract de livrare a 15 căsuţe din lemn care vor fi amplasate pe aleea de intrare la Zoo, constituindu-se ca o modalitate mai ordonată de prezentare şi vânzare de produse alimentare şi nealimentare. Valoarea contractului este de 125.364 lei, garanţia oferită de prestator pentru construcţiile din lemn fiind de doi ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*