Barna donează o parte din indemnizația de parlamentar unui ONG din Sibiu

Grupul parlamentar USR va decide dacă va extinde “pentru toţi colegii” iniţiativa a doi deputaţi ai acestui partid de a dona banii în plus primiţi la indemnizaţie unui ONG, a declarat deputatul de Sibiu Dan Barna.

Dan Barna

“Este o decizie pe care o vom lua la şedinţa de grup parlamentar săptămâna care urmează. Evident că o susţin cu tot sufletul. Evident că este o iniţiativă pe care o susţin şi eu – deja donez în Sibiu, sunt deputat de Sibiu, unei asociaţii de îngrijire a copiilor cu probleme speciale – şi la grup vom decide să avem asta pentru toţi colegii parlamentari”, a precizat Barna, sâmbătă, la inaugurarea sediului USR din sectorul 2 al Capitalei, citat de Agerpres.

Barna a adăugat că USR a fost singurul partid care a votat împotriva legii salarizării. “Nu erau făcute şi nu era văzut un impact foarte clar al măsurilor de acolo, asta referitor la problemele din zilele acestea în care foarte mulţi oameni sunt în situaţia de a veni cu bani de acasă, de a primi nişte sume meschine, nişte zeci de lei, în urma acestei involuţii fiscale meschine. Şi, din această perspectivă, noi am votat împotrivă şi am fost foarte fermi că o astfel de măsură trebuie luată făcând analize şi acoperind fiecare situaţie, neavând surpriza să descoperi pe fluturaş că nu mai ai resurse că nu-ţi poţi primi salariul, ceea ce este un lucru foarte grav”, a afirmat liderul USR.

Pe de altă parte, el a declarat că inaugurarea acestui sediu este o “bucurie”, pentru că un partid este funcţional în momentul în care are sedii moderne, în care cetăţenii se pot întâlni pentru a discuta problemele naţionale sau locale. “USR a lansat în acest an un proiect, «USR e vocea ta», prin care încercăm să preluăm într-o cât mai mare măsură de la cetăţeni preocupările şi temele de actualitate, iar acest sediu pe care colegii mei de la USR Sector 2 îl vor folosi de astăzi înainte este poarta sau spaţiul în care putem să ne întâlnim cu cetăţenii, sunt foarte bucuros şi optimist pentru activitatea din sectorul 2”, a menţionat Barna. Potrivit acestuia, la nivel naţional, USR are aproximativ 2.800 de membri înscrişi şi mai sunt câteva sute în etapa de a fi admişi în partid, respectând criteriile de integritate.

Deputatul USR Iulian Bulai a scris, pe Facebook, că el şi Tudor Benga îşi vor dona lunar diferenţa de bani primiţi la indemnizaţia de parlamentar, care se ridică la aproximativ 840 lei, pentru că “este lipsit de respect ca după ce ni s-au dublat salariile în iulie, în ianuarie să ni se mai dea aproape 1.000 de lei”.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat