Baschetbaliștii sibieni, pe locul I la finalul sezonului regulat

BC CSU Sibiu încheie sezonul regulat pe prima poziție în clasament, după o nouă victorie, în deplasare la Dinamo București.

Doar jucătorii tineri, ajutați de Jordan Williams, au evoluat de-a lungul partidei din capitală, încheiată la scorul de 113-50 (24-15, 27-14, 27-11, 35-10).

Baschetbaliștii sibieni au încheiat prima fază a campionatului cu o victorie clară la București, într-un meci în care Dan Fleșeriu a trimis pe parchet, încă din primul minut, jucătorii români tineri. Doar Jordan Wiliams a intrat în teren, dintre jucătorii străini. Băieții i-au răsplătit încrederea antrenorului cu un joc bun, la capătul căruia Mirel Dragoste a terminat în triple duble (19 puncte, 12 recuperări și 19 pase decisive). Wilhelm Brosser (17 puncte, 12 recuperări), Dragoș Gheorghe (17puncte, 10 recuperări) și Jordan Williams (18 puncte, 10 recuperări)  au terminat în duble-duble, iar Eduard Petrescu a fost și el, aproape (9 puncte și 13 recuperări). Cel mai bun marcator a fost căpitanul BC CSU Sibiu, Radu Paliciuc, care a marcat 29 de puncte.

”Nu poate să fie decât bine din punct de vedere al locului în clasament. Am jucat mai mult cu jucătorii tineri, am jucat doar în șase jucători ca să fim cel puțin ca la un antremanent. Îmi pare rău de situația de la Dinamo, la fel ca și de cea de la Tg. Mureș, iar jucătorii sunt nemotivați să joace la un nivel mai înalt. Noi ne-am făcut antrenamentul așa cum am vrut, băieții au răspuns destul de bine. Scorul este neimportant, la fel cum este și poziția din clasament, doar pentru statistică. Am arătat, deocamdată, că suntem cea mai constantă echipă din campionat, având doar 4 înfrângeri. Ceea ce urmează va fi cu adevărat mult mai greu, vor fi 10 meciuri de foc și apoi PlayOff-ul și va fi important să reușim să intrăm în Play-Off având avantajul terenului propriu. Pentru asta luptăm și sperăm că vom reuși ca și anul trecut să plecăm cu avantaj și să ni-l conservăm până la capăt. Deocamdată pot spune că sunt mulțumit, dar acest lucru nu trebuie să ne adoarmă, ci, dimpotrivă, trebuie să fim mai înfometați de rezultat, așa cum sunt convins că sunt și o arată, de fiecare dată, și suporterii noștri. Tinerii jucători au dat randament destul de bun, au făcut și câteva faze bune și de apărare si de atac, dar am jucat împotriva unor jucători care acum două zile au jucat un meci în prelungiri, și de acolo poate a fost și oboseală. Este important că oricare din jucătorii noștri tineri va putea intra în meciurile grele fără să se simtă că suntem descoperiți pe acea poziție și vor ajuta. E important faptul că se antrenează împotriva unor jucători buni, jucătorii noștri străini, ei progresează și acest lucru se vede”, a declarat Dan Fleșeriu, antrenorul principal al BC CSU Sibiu.

Pentru BC CSU Sibiu, urmează o perioadă de antrenamente, urmând să dispute prima partidă din Top 6 în deplasare la BCM U FC Argeș Pitești, marți, 27 martie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*