BC CSU Sibiu, față în față cu Overseas Basketball Combine

Echipa sibiană va profita de „fereastra” dedicată echipelor naționale pentru a le oferi jucătorilor o perioadă de odihnă și refacere, urmată de antrenamente fizice și tactice, dar și meciuri de verificare în Sala Transilvania.

Cel mai așteptat moment este cel din confruntarea cu selecționata de jucători americani liberi de contract – Overseas Basketball Cobine – care a ales Sibiul să facă parte dintr-un turneu european pe care îl vor parcurge în luna februarie. Partida este programată pentru 23 februarie, la Sala Transilvania, iar biletele au fost deja puse în vânzare.

Intră Ewing

Fără Mirel Dragoste și Lucas Tohătan, convocați la lotul național, dar cu Daniel Ewing gata să își cunoască noii colegi și să debuteze la CSU, echipa sibiană va juca în prezenta celor de la Overseas Basketball Cobine, sâmbătă, 23 februarie, de la ora 18.00. Prin intermediul lui Dragan Petricevic, o selecționată de jucători americani, fără angajament în acest moment, a inclus România într-un Euro-Tour pe care îl desfășoară în acest început de an. Experimentatul antrenor James Blackburn, un scouter foarte respectat peste Ocean, va fi însoțit de managerul Joseph Dinda. Acesta din urmă organizează un „Summer League” în Las Vegas și este un agent angrenat atât la nivel de FIBA și NBA, cât și în fotbalul american, având 15 jucători în NFL.

Conform site-ului oficial Overseas Basketball Combine, din lotul americanilor fac parte conducătorul de joc Zavier Turner (NCAA D1, la Manhattan College și Ball State), extrema de forță Donovan Smith (ex NCAA D1 și Spania – LEB sau Travis Fleming, jucător trecut prin campurile de pre-sezon ale echipelor din NBA, Chicago Bulls și Detroit Pistons.

Accesul se face în baza abonamentelor sau biletelor de intrare care au fost puse în vânzare online, pe bc-csusibiu.ro și kompostor.ro.

Alte amicale

Înaintea meciului de sâmbătă, elevii lui Dan Fleșeriu vor întâlni pe CSO Voluntari în cadrul a două jocuri-școală tot în Sala Transilvania. CSO Voluntari va veni la Sibiu joi, 21 februarie, și vineri, 22 februarie. Formația de lângă București a bifat un succes de răsunet pe terenul Stelei și păstrează șanse reale pentru un loc în playoff-ul Ligii Naționale, mai ales după înregimentarea experimentatului conducător de joc Goran Martinic, de la Târgu Mureș.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*