BC CSU Sibiu joacă împotriva campioanei Ligii Adriatice 2

Baschetbaliștii sibieni joacă astăzi, de la ora 18.00, în Zlatibor, cu slovenii de la Krka Novo Mesto, al doilea meci de verificare din presezon.

Cu șapte campionate, trei cupe și un lot conturat pentru Liga Adriatică, adversarii de astăzi formează o echipă redutabilă și foarte experimentată. Din tabăra sibiană va lipsi Chris Cooper, în timp ce Isaiah Philmore va ajunge la meci direct de la aeroportul din Belgrad și își va încuraja noii colegi din tribună.

Galben albaștrii se află încă în cantonament la Zlatibor, iar astăzi vor juca o nouă partidă de verificare. După victoria din primul meci al presezonului cu Borac Cacak, semifinalista din campionatul Serbiei și a Ligii Adriatice 2, scor 80-79, BC CSU Sibiu se va duela cu Krka Novo Mesto. Slovenii au reușit de-a lungul timpului performanțe importante și la nivel european. În 2003 au jucat finala ULEB Cup, pierzând în fața Valenciei, iar în 2011 au cucerit FIBA Eurochallenge într-o finală de poveste cu rușii de la Lokomotiv Kuban. Anul trecut, retrogradați din Adriatică, au luat-o de la capăt cu un antrenor tânăr, Simon Petrov, care a resuscitat echipa și a câștigat recent înființata ligă Adriatică 2. Din lotul celor de la Krka Novo Mesto fac parte câteva nume importante: Jure Lalic (pivot, campion al Croației, Belgiei, Sloveniei, Polonia, Macedonia) sau  Jure Balazic (artizan la performanțele lui Krka, naționala Sloveniei, ultimii șase ani în Turcia). Totodată, fostul jucător al CSM Steaua, Luka Lapornik, evoluează pentru adversarii de astăzi, revenind la echipa care l-a lansat.

BC CSU Sibiu nu va putea conta nici în meciul de astăzi pe Chris Cooper, care urmează să se alăture echipei la sfârșitul acestei săptămâni, practic, la reîntoarcerea acesteia din cantonamentul de la Zlatibor. Isaiah Philmore urmează să ajungă la Zlatibor, până la ora meciului, dar nu va evolua în meciul de astăzi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*