Begu și Niculescu au calificat România în Play-Off-ul Cupei Mondiale

Româncele au învins, la Galaţi, cu scorul general de 3-2, formaţia Spaniei, după succesul repurtat de perechea Irina-Camelia Begu/Monica Niculescu în faţa cuplului Garbine Muguruza/Anabel Medina Garrigues, şi s-au calificat în play-off-ul pentru Grupa Mondială.

Echipa de Fed Cup a României formată din Simona Halep, Irina-Camelia Begu, Monica Niculescu și Alexandra Dulgheru a reușit să învingă reprezentativa Spaniei în primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup.

Perechea Irina Begu/Monica Niculescu a adus victoria echipei feminine de tenis a României după ce meciul de dublu, disputat duminică pe Patinoarul „Dunărea” din Galați, a fost câștigate de românce cu scorul de 2-1 (5-7, 6-3, 6-2).

România va juca în luna aprilie în barajul pentru Grupa Mondială, cu una dintre echipele învinse în primul tur al eșalonului de elită al Fed Cup, Polonia, Australia, Italia și probabil Canada (condusă de Cehia după prima zi). Spania va lupta într-un baraj pentru menținerea în Grupa Mondială II.

Primul set a fost unul echilibrat, cele două perechi mergând cap la cap până la 5-5, când ibericele au reușit un break, iar apoi au încheiat setul cu 7-5.

Al doilea set a început cu emoții pentru Begu și Niculescu, ele reușind să salveze două mingi de break, înainte de a-și lua serviciul. Muguruza și Medina-Garrigues au egalat și au preluat conducerea, după un break, dar fetele noastre au reușit să-și recupereze ghemul și apoi s-au desprins la 4-2. Perechea spaniolă a reușit un break, dar româncele l-au anulat și apoi s-au impus cu 6-3.

Manșa decisivă a fost controlată aproape total de românce, Begu remarându-se prin lovituri puternice și precise, iar Niculescu fiind inspirată la fileu, completată și de o doză de șansă. Muguruza, debutantă în Fed Cup, a dat semne de nervozitate accentuată în fața nereușitelor, în timp ce „veterana” Anabel Medina-Garrigues a greșit destul de mult. Oaspetele au câștigat primul ghem, după patru mingi de break salvate, dar apoi româncele, impulsionate de public, au luat cinci jocuri la rând, câștigând setul cu 6-2 și meciul după două ore și 25 de minute.

Româncele au fost superioare la loviturile câștigătoare (23-13), în timp ce la erori neforțate raportul a fost echilibrat, 26-25.

Sâmbătă : Simona Halep – Silvia Soler-Espinosa 6-2, 6-1; Garbine Muguruza – Irina Begu 6-3, 6-2. Duminică: Garbine Muguruza – Simona Halep 6-4, 6-3; Irina Begu – Silvia Soler-Espinosa 6-2, 6-4; Irina Begu/Monica Niculescu – Garbine Muguruza/Anabel Medina-Garrigues 5-7, 6-3, 6-2.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*