14 artizani berari și doi producători de cidru din România (Ilfov, Transilvania și Moldova) se vor afla, între 4 și 6 august, în Muzeul ASTRA, să le împărtășească vizitatorilor tainele meșteșugului de berar, beneficiile si varietatea de gusturi si arome ale berii artizanale autohtone.

Gazdele vor întâmpina oaspeții cu cea mai variată gamă de sortimente de bere artizanală, proaspătă, la draft, cidru artizanal, sucuri naturale, dar și preparate culinare specifice Transilvaniei – cârnați la grătar din carne de porc mangalița, burger și grătar de carne de vită black angus, friptură de pui, bulz ciobănesc, ciolan cu fasole, clătite, prăjituri de casă.

„Producători berari, întreprinzători ai îndrăgitei băuturi tradiționale, pasionați și talentați de tot ceea ce fac în micile lor întreprinderi, vin în Muzeul ASTRA cu povești și taine ale acestei tradiții. Cei curioși vor putea să afle și să guste rezultatele muncii berarilor. Vorbim despre o combinație de arome, dar și despre savoarea, buchetul, aromele menite să-i convingă pe iubitorii de bere de beneficiile și calitățile nutritive ale acestei băuturi”, a declarat Alexandru Selyem, organizatorul târgului de bere artizanală BEER – Craft@Art – Event.

„Fenomenul berii artizanale a început în bucătăriile și garajele pasionaților de bere, care au învățat să își prepare propria bere, dar nu s-au mulțumit cu atât. Ambiția lor a dus la o adevărată revoluție, un fenomen bazat pe creativitate, inventivitate, dar și individualitate dovedită de «creațiile» lor ulterioare, desăvârșite cu efort, pasiune, talent, implicare. La eveniment vor participa: artizani berari și artizani cidrari din România, bucătari tradiționali, producători tradiționali de deserturi, sucuri naturale, miere, carne. În contextul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană în anul 2019, Muzeul ASTRA va susține organizarea unor astfel de evenimente interactive cu caracter culinar tradițional”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

Evenimentul este organizat de Eco Zen Consult Sibiu în parteneriat cu Muzeul ASTRA.

Programul festivalului “BEER Craft@Art”

 

Vineri, 4 august 2017

09,00-12,00:

  • sosirea participanților în Sibiu
  • prezentare zona de desfășurare a evenimentului (Târgul de Țară din Muzeul ASTRA)
  • instalare standuri de comercializare, depozitare marfă, cazare

12,00-13,00:

* conferință de presă (Târgul de Țară)

13,00 – 19,00: Muzeul Tradițiilor Populare ASTRA Sibiu

  • desfășurarea evenimentului în zona Târgului de Țară

 

Sâmbătă, 5 august 2017

08,00 – 09,30:

  • aprovizionare standuri

10,00 – 22,00: Târgul de Țară din Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului

  • desfășurarea evenimentului în zona Târgului de Țară

17,00-20,00: Fanfara săsească (Original Fidelen Siebenburger Adjuvanten)

20,00-22,00: Band/Maria Cojocaru – muzică, divertisment

 

Duminică, 6 august 2017

08,00 – 09,30:

  • aprovizionare standuri

10,00 – 20,00: Târgul de Țară din Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului

  • desfășurarea evenimentului în zona Târgului de Țară

15,00-16,00:  BĂEȚII – muzică

16,00-17,00: festivitate de premiere participanți

17,00-20,00: Mircea Vintilă – muzică, divertisment

20,00: închiderea evenimentului

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*