Biblioteca digitală – arhiva în mişcare

Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu pune la dispoziţia publicului o impresionantă arhivă de documente disponibile în spaţiul dedicat Bibliotecii digitale, accesibilă pe site-ul http://www.dspace.bjastrasibiu.ro/.

Silviu Borș

Secţiunile acesteia sunt: Bibliografia modernă a României, Bibliografie românească veche, Carte românească manuscrisă, Carte străină manuscrisă, Carte străină rară, Carte străină veche, Cartografie, Ex Libris, Iconografie, Manuscrise, Periodice, Publicaţii editate în Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu, Publicaţii periodice sibiene din 1914 – 1919, Transilvanice.

„Ne bucurăm că arhiva online a Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu are astăzi peste 100.000 de pagini, în care este inclus un număr foarte mare de documente cu valoare de patrimoniu. Membrii echipei de digitizare au lucrat intens în ultimii ani, tocmai pentru a pune în lumină, prin intermediul spaţiului virtual, colecţiile de excepţie ale Bibliotecii ASTRA. Este un proces amplu care implică nu doar resurse umane, ci şi resurse financiare şi tehnologice. Ne putem lăuda, astfel, cu scannere performante, specializate pentru operaţiuni de scanare a cărţilor şi a altor tipuri de documente care sunt fie foarte vechi, fie sensibile, uşor degradabile. Această arhivă găzduită în Biblioteca digitală, prin intermediul platformei DSpace, oferă o sursă bogată şi valoroasă de informaţie, atât pentru cercetători, cât şi pentru iubitorii de istorie, antropologie, cultură şi civilizaţie românească“, a subliniat Silviu Borş, managerul BJ ASTRA Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*