Bogdan Trif: Am stat împreună cu Daniela Cîmpean la masa Guvernului pentru promovarea județului nostru la EURO 2020 | COMUNICAT DE PRESĂ

În ultimul comunicat, doamna Cîmpean se autointitulează ”gazda”  Programului ”Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019” și dorește să-și aleagă singură oaspeții și probabil și turiștii. Dânsa confundă Consiliul Județean Sibiu, o instituție publică unde ocupă temporar o funcție, cu propria-i moșie unde face exact ceea ce dorește și nu îi convine să fie deranjată de nimeni, cu atât mai puțin de cei care pun întrebări și ridică probleme. Această mentalitate de moșier ne duce cu gândul la felul în care PDL-ul a cotropit PNL Sibiu și ne reamintește de perioada în care PDL-ul lui Băsescu confunda instituțiile statului cu propriul buzunar.

”Stimată doamnă Cîmpean, din moment ce ați uitat, vă reamintim că instituția pe care o conduceți temporar reprezintă interesele unui întreg județ, interesele tuturor sibienilor, nu ale partidului din care faceți parte.

Vă atragem atenția, din nou, că ați greșit când ați ales să lansați un proiect al Sibiului la București. Este o politică complet greșită să nu participați la Târgul de Turism al României, dar și la târgurile turistice internaționale, unde Guvernul României, prin Ministerul Turismului, pune la dispoziție în mod gratuit standuri de promovare. Este greșit faptul că aveți un site atât de sărăcăcios pentru promovare, unde practic nu apare aproape nicio informație concretă despre Programul ”Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019”.

Vă reamintim că județe cu o bogăție turistică mult sub potențialul Sibiului, datorită promovării și participării la târguri și alte evenimente organizate inclusiv de Ministerul Turismului, au întrecut cu mult județul Sibiu din punct de vedere al numărului de turiști atrași.

Noi am dorit să ajutăm Sibiul din punct de vedere al promovării. Doar anul acesta am adus la Sibiu ziariști de la importante publicații din țările Uniunii Europene, care au scris despre frumusețile acestui județ și despre viitoarea Regiune Gastronomică Europeană.

Totodată, a fost înființat un Birou de Promovare Internă al Ministerului, la Sibiu, care va deveni operativ în 2019.

Doamna Cîmpean, toate aceste lacune ale dumneavoastră vă dovedesc înfumurarea combinată cu lipsa de viziune și managementul defectuos.

La ora actuală, turismul în județul Sibiu este reprezentat în proporție covârșitoare doar prin evenimentele organizate de directorul Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu, Constantin Chiriac, și directorul Complexului Național Muzeal ”Astra”, Ciprian Ștefan, cărora le mulțumesc din suflet pentru efortul și, de multe ori, sacrificiul personal pe care îl fac pentru sibieni și pentru instituțiile pe care le conduc.

Doamnă Cîmpean, este important să uitați metehnele din PDL cu care ați crescut politic și să învățați să lucrați în echipă, chiar cu adversarii politici, pe proiecte punctuale, atunci când sibienii au de câștigat.

Vă reamintesc că am introdus Sibiul printre cele șase județe care vor fi promovate cu ocazia Euro 2020. La invitația noastră, săptămâna trecută ați participat la București, la sediul Guvernului, la ședința Comitetului Interministerial Euro 2020, unde am încercat împreună să găsim cele mai bune soluții de promovare a Sibiului. Acest exemplu de lucru în echipă este cheia succesului în orice domeniu și este exact în antiteză cu exemplul pe care dumneavoastră l-ați dat imediat a doua zi, tot la București, cu ocazia lansării Programului ”Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019”.

Având în vedere faptul că doar pentru semnarea unei anexe la protocol v-am făcut trei adrese și am așteptat două luni, vă invităm de data aceasta pe dumneavoastră la Ministerul Turismului să veniți cu o propunere de plan de promovare pe care Ministerul să-l pună în aplicare la târgurile naționale și internaționale, precum și la celelalte evenimente la care participă.

Doamna Cîmpean, toate autoritățile locale, în special Consiliile Județene, își doresc un parteneriat cu Ministerul Turismului, în cadrul căruia să fie promovate ca destinații turistice. Doar pe lângă Consiliul Județean Sibiu Ministerul a trebuit să se insiste în mod deosebit, durând două luni semnarea unei anexe de către dumneavoastră, astfel încât Sibiul să poată fi promovat pe fondurile Ministerului la evenimentele de profil. Dacă vă doriți să ajutați Sibiul, așa cum spuneți, vă așteptăm la Minister pentru a deveni parteneri și a promova împreună Sibiul ca destinație turistică în 2019”, a declarat Bogdan Trif, Ministrul Turismului și Președintele PSD Sibiu.

Biroul de Presă PSD Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*