Bogdan Trif: Cerem Guvernului PNL să elimine cenzura impusă autorităților publice locale și să comunice transparent

Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu, spune că Guvernul PNL trebuie să se trezească măcar în al doisprezecelea ceas și să înțeleagă gravitatea situației.

PSD cere Guvernului PNL să elimine cenzura împusă autorităților publice locale și să comunice transparent și corect situația exactă creată de pandemia care a lovit România: „Trebuie anulată urgent adresa transmisă prefecturilor, prin care se interzice comunicarea de informatii referitoare la numărul și starea persoanelor infectate cu COVID-19”.

De asemenea, PSD cere PNL-ului, în special lui Orban și Ralucăi Turcan, să înceteze „politizarea acestei situații”.

„Coronavirusul a început să facă victime umane în China încă din luna ianuarie, când dânșii erau la Guvernare de o bună bucată de timp și, așa cum spunea dr. Arafat, trebuiau imediat realizate stocuri cu echipamente de testare și protecție specifice pentru acest virus. Au avut luni de zile la dispoziție pentru a dota sistemul de sănătate din România dar, din păcate, acest virus ne-a prins nepregătiți, cu stocuri de echipamente zero, așa cum recunoștea chiar ministrul Sănătății, domnul Costache. Am ajuns în această situație pentru că peneliștii aflați la guvernare au fost preocupați numai de alegerile anticipate și de acapararea cu orice preț a puterii în România”, susține Bogdan Trif într-un comunicat de presă.

 

Totodată, acesta cere Guvernului PNL să grăbească aducerea în țară a echipamentelor de protecție și a testelor pentru COVID-19, vitale pentru sănătatea și viața românilor.

„La ora actuală angajații din sistemul de sănătate, polițiștii, paramedicii SMURD, pompierii, jandarmii, etc, adică cei care sunt în prima linie a frontului, NU AU ECHIPAMENTE DE PROTECȚIE suficiente, fiind expuși în mod direct pericolului. Le mulțumim tuturor sibienilor, atât celor care salvează vieți cât și celor care merg în continuare la muncă pentru ca economia locală să fie funcțională. Ei își riscă viețile zilnic datorită faptului că nu sunt dotați cu echipamente de protecție adecvate. Le mulțumim și celor care au înțeles gravitatea situației și au ales să stea în casă, contribuind astfel la stoparea răspândirii acestui virus periculos”, scrie Trif în comunicat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*