Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu: Nu ne este frică atunci când suntem amenințați! | COMUNICAT DE PRESĂ

Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu

„În urma scrisorii deschise a PSD Sibiu am avut surpriza să-l auzim pe domnul Porr, președintele FDGR, cum îi amenință pe reprezentanții PSD Sibiu cu instanțele de judecată și cu plângeri la “Înalta Poartă”. Președintele FDGR a făcut referire la oficialii germani și a amenințat în mod voalat prin faptul că ministrul de Externe din Germania l-ar fi sunat pe președintele Dragnea și cu alte ocazii, din cauza unor referiri la nazism pe care le-au făcut anumiți colegi din PSD.

Domnul Porr deturnează intenționat atenția de la întrebările sibienilor din scrisoarea deschisă și încearcă să inducă ideea că Partidul Social Democrat Sibiu ar fi afirmat că FDGR este o organizație nazistă. Niciodată PSD Sibiu nu a făcut afirmații de genul acesta și cu atât mai mult în cuprinsul celor 10 întrebări.

PSD Sibiu a spus doar că Grupul Etnic German este o organizație nazistă, fapt recunoscut, de altfel, de președintele FDGR. Întrebarea noastră este clară: Cu ce scop a cerut FDGR, în anul 2007, recunoașterea în instanță ca, cităm, “succesor în drepturi față de Grupul Etnic German”, conform cererii de chemare în judecată nr. 75/23.02.2007 la Judecătoria Sibiu?

Așadar, de ce FDGR a cerut unei instanțe recunoașterea oficială ca successor în drepturi față de Grupul Etnic German și mai ales, care a fost scopul acestei cereri. Acestea sunt două dintre întrebările la care sibienii așteaptă răspunsuri punctuale.

Țin să-i reamintesc domnului Porr că România este o țară liberă, pentru care oameni tineri și-au dat viața la revoluția din 1989, așa că nu ne este frică atunci când suntem amenințați. Nu am făcut altceva decât să adresăm câteva întrebări legitime, la care oamenii care locuiesc în Sibiu nu au răspunsuri de 11 ani.

Îi mai cerem domnului președinte Porr să-și reanalizeze atitudinea și să se exprime respectuos la adresa membrilor PSD, mai ales că locuiește în Sibiu – Capitala bunelor maniere. Domnul Porr a catalogat membrii PSD ca fiind ”lachei”, un termen jignitor și care nu-i face onoare președintelui FDGR. Reclamăm acest fapt întrucât noi nu am jignit și nu am adus injurii nimănui.

Domnule Porr, condamnabil este faptul că președintele dumneavoastră, Werner Klaus Iohannis, are șase case în Sibiu pe care pretinde că le-ar fi cumpărat din banii de meditații. Nu ne jigniți pe noi, mesagerii sibienilor, care pe bună dreptate cerem lămuriri despre ce faceți în Sibiu.

Domnule Porr, sibienii reclamă și faptul că la CibinFEST, eveniment organizat de dumneavoastră la Sibiu, un grup de indivizi a început să strige mesaje obscene la adresa PSD. Sibienii alături de turiștii prezenți la eveniment ar fi dorit să se relaxeze și să se bucure de o zi petrecută în centrul unui oraș civilizat, nu să asculte înjurături, în timp ce dumneavoastră le-ați aplaudat și le-ați apreciat acțiunea.

Sperăm totuși să primim răspunsurile la cele 10 întrebări cât mai repede și să nu asistăm la tot felul de comunicate sau declarații prin care FDGR să încerce să mute atenția de la adevăratele probleme prin tot felul de amenințări sau cuvinte jignitoare la adresa PSD Sibiu.

Răspundeți la întrebările sibienilor, nu deturnați atenția oamenilor!”


PUBLICITATE

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*