Bogdan Trif: Sabotajul marca Iohannis continuă să facă rău României

Președintele Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu, Bogdan Trif, îi cere președintelui Klaus Iohannis să înceteze „acțiunile defăimătoare la adresa României și să respecte Constituția țării“, după ce premierul Viorica Dăncilă a reiterat cele două propuneri pentru Dezvoltare şi Transporturi, Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici.

Șeful Executivului susţine că acestea respectă toate prevederile legale. La fel și Bogdan Trif, deținătorul portofoliului Turismului în Cabinetul Dăncilă. „Miniștrii Transporturilor și Dezvoltării sunt doi pioni importanți în susținerea și soluționarea dosarelor din cadrul Președinției Consiliului UE, așadar, acest președinte-sabotor trebuie să se oprească din a mai lucra împotriva cetățenilor acestei țări“, a declarat astăzi șeful social-democraților sibieni.

Într-o declarație de presă, Trif a apreciat că România trăiește, astăzi, o zi istorică, preluarea oficială a Președinției Consiliului Uniunii Europene, o zi care va marca țara noastră pe harta Europei. „Acest eveniment este un prilej de bucurie pentru toți românii, dar și o ocazie de care Werner Iohannis profită pentru a-și pune în aplicare planul de sabotare a intereselor țării noastre. În timp ce Guvernul se ocupă de primirea oficialilor europeni care sosesc astăzi în România, Iohannis face un spectacol aberant motivând, după aproape 2 luni, de ce a refuzat propunerile de miniștri la Transporturi și la Ministerul Dezvoltării. Pe lângă faptul că se joacă de-a președintele țării, Iohannis face tot ce-i stă în putere să pună România într-o lumină proastă în ochii oficialilor europeni. Ceea ce nu înțelege Werner Klaus Iohannis este că acest blocaj iresponsabil pune România în ipostaza unui stat neserios. Preluarea Președinției Consiliului UE este o oportunitate pentru România în ceea ce privește consolidarea relațiilor cu statele membre și este o ocazie ca țara noastră să demonstreze că poate fi o voce la masa deciziilor Europei. Propunerile de miniștri ale premierului României au fost legitime, iar Iohannis inventează motive pentru a-și justifica sabotajul invocând articole de lege fără nicio legătură cu realitatea. Iohannis nu are altă ocupație la Cotroceni decât să ticluiască planuri prin care să împiedice Guvernul să facă bine românilor“, susține Bogdan Trif.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*