Bogdan Trif: Turismul poate aduce mulți bani la bugetul de stat

Turismul reprezintă unul dintre principalele obiective ale planului de acțiune al PSD, iar bugetarii vor primi câte 1.450 lei pentru vacanțe și anul viitor, a anunțat ministrul Turismului, sibianul Bogdan Trif.

Executivul PSD a lansat o strategie pentru dezvoltarea turismului în România și vine cu o serie de măsuri pentru încurajarea investitorilor în domeniu: TVA de 5% pentru hoteluri, restaurante și pentru cei care organizează activități sportive și recreative, turismul balnear va fi revitalizat prin eliminarea redevențelor la apele minerale și prin accesarea de bani printr-un fond de investiții destinat modernizării stațiunilor balneare. În plus, membrii CEX al PSD au votat în unanimitate, la ședința de sâmbătă, păstrarea voucherelor de vacanță și pentru anul 2019. Astfel, bugetarii vor primi de la stat și anul viitor 1.450 lei pentru vacanțele petrecute în România.

„Mă bucur că toți colegii mei au votat, în cadrul CEX, măsurile ce vor duce la dezvoltarea turismului în România. Guvernul PSD susține investițiile în acest domeniu pentru că este, evident, un sector care poate aduce mulți bani la bugetul de stat. Așa cum am făcut și până acum, în calitate de ministru al Turismului, voi continua să implementez măsurile prevăzute în programul de guvernare. Partidul Social Democrat rămâne o echipă unită și puternică, dovadă rezultatele guvernării și planul de acțiune complex pentru următoarea perioadă”, a spus ministrul Turismului, Bogdan Trif, președinte interimar al organizației județene PSD Sibiu.

PSD Sibiu a mai anunțat, într-un comunicat de presă, „planul de acțiune al Guvernului pentru următoarea jumătate a anului 2018”. „Guvernul PSD continuă să lanseze programe pentru dezvoltarea tuturor categoriilor de populație (programul GROWTH). Infrastructura de transport este unul dintre sectoarele spre care Guvernul va direcționa investiții importante până la sfârșitul anului 2018. Sănătatea românilor rămâne o prioritate pentru guvernarea Partidului Social Democrat și astfel 15 unități spitalicești, printre care și Spitalul Căi Ferate Sibiu, vor face parte din Programul lansat prin Legea Parteneriatului Public-Privat. PSD își ține promisiunile în ceea ce-i privește pe românii pensionari: punctul de pensie va ajunge până în 2020 la 1.750 lei, în plus, pensionarii vor primi 10% la punctul de pensie pentru anii lucrați înainte de 2001. Aceste măsuri vor fi prevăzute în legea Pensiilor Publice adoptată de Parlamentul României. Planul de acțiune al PSD vine în sprijinul inovației și al serviciilor IT&C prin accesarea de fonduri europene, iar prin Programul Operațional Regional românii vor putea achiziționa sisteme solare fotovoltaice pentru locuințele rezidențiale. Concomitent, Parlamentul României pregătește Legea adopțiilor, Legea apelor, Legea minelor, Legea descentralizării în domeniul tineretului și sportului, Legea vânzării terenurilor agricole”, arată sursa citată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*