Brânza sibiană, tot mai scumpă

Preţul unui kilogram de brânză de Sibiu a ajuns cu 50 la sută mai mare decât la începutul verii, din cauza secetei, ajungând la 22 de lei, a declarat Gheorghe Budrala, directorul Direcţiei Agricole Sibiu, citat de agenţia Agerpres. „Deja preţul a ajuns pe piaţă la 22 de lei. Am rugat deja pe secretarul de stat din Ministerul Agriculturii să-i lase pe ciobani să păşuneze şi în pădure. Şansele sunt destul de mari ca ciobanii să aibă unde să meargă să pască oile, pentru că, din cauza secetei, asta este problema cea mai mare”, a explicat Budrala. Acesta a spus că deja o parte din brânză a fost aruncată de ciobani, întrucât a dospit din cauza căldurii. „Producţia a scăzut sub 50 la sută la nivelul judeţului Sibiu, asta înseamnă la nivelul ţării o scădere a producţiei de brânză cu 30-40 de procente. În plus, din cauza caniculei au murit oi, miei…”, afirmă Budrala. Şi oierii din Mărginime au spus că este nevoie să plouă, însă ploaia nu va mai rezolva paguba deja creată. (D. M.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*