BRD Sibiu Challenger, un vis împlinit


Marius Vecerdea a plecat la 17 ani în Germania pentru a practica sportul care i-a cucerit sufletul şi a reuşit, după 22 de ani, să îşi îndeplinească visul. Acela de a organiza acasă primul turneu internaţional de tenis. Pe terenul unui fost IAS, tenismanul sibian a clădit cu o investiţie de peste un milion de euro, prima bază sportivă privată, Pamira, care deja a scos trei campioni. Aici se antrenează copiii unor milionari americani şi canadieni, dar şi primarul Sibiului. După experienţa reuşită cu BRD Sibiu Challenger, sibianul se gândeşte deja la ediţia de anul viitor.

Pasiunea de-o viaţă

Într-un interviu acordat Agerpres, Vecerdea a mărturisit că juca tenis de când era mic, în parcul Sub Arini. Însă după Revoluţie a plecat singur în Germania, pentru a căuta un loc unde să se poată antrena. S-a stabilit lângă Stuttgart şi a jucat şapte sezoane în liga profesionistă din Germania. Pe urmă a antrenat şi şi-a stabilit un singur obiectiv: să aibă un club de tenis, să dezvolte un program de performanţă. Pentru asta i-a trebuit încă o experienţă de nouă ani în SUA, unde a ajuns în 1997. Aici a antrenat jucătoare rusoaice din top 50 mondial şi a participat ca antrenor la zece turnee de Grand Slam. În 2006 s-a întors în ţară şi a pus bazele unui club unde, de doi ani, a început să joace tenis de plăcere chiar şi primarul Klaus Iohannis.

 

Primarul-tenisman

De altfel, Vecerdea a fost cel care l-a convins pe Iohannis să apară în reclama de promovare a turneului BRD Sibiu Challenger. Pentru a filma această reclamă, într-o duminică, timp de o oră, primarul-tenisman s-a jucat în propriul birou cu racheta de tenis, trimiţând nu mai puţin de 50 de mingi. Desigur, Iohannis a trebuit să lovească fără a sparge geamurile propriului birou, iar jos, în Piaţa Mare, o echipă întreagă a strâns mingile şi le-a explicat turiştilor că e mai bine să se ferească, pentru a nu se trezi cu o minge în cap

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*