Brunch la Săcădate

Cei ce au trecut pragul Casei Muzeale „Vatra Satului Săcădate” pentru a participa la primul brunch organizat în parteneriat cu Asociația My Transylvania, sâmbăta trecută, au fost întâmpinați cu „mare găteală” într-o gospodărie autentic țărănească, de secol XIX, recent inaugurată.

foto: Daria Bârsan

Oaspeții au găsit pe mesele bogate, bucate diverse și gustoase gătite de femeile din șezătoare cu mult suflet, după rețete tradiționale, folosind ingredientele locului. Nu a lipsit ciorba acră de porc, tocana de vițel cu găluște, tocana de ardei cu „frecăței”, teapșa, cocoroadele și multe alte produse ale locului. După un festin bogat, gospodinele, purtând cu mândrie ia românească, au încântat oaspeții cu câteva cântece și versuri din Săcădate. Programul a continuat cu un tur cultural, vizitându-se atât biserica ortodoxă, precum și cea maghiară, preoții parohi, împreună cu un istoric, fiu al satului, oferind scurte incursiuni în istoria locală. Copiii și tinerii din sat, aparținând ambelor comunități, română și maghiară, au oferit spre încantarea vizitatorilor momente de joc, cântece și strigături tradiționale.

„Ziua s-a încheiat cu promisiunea celor care ne-au trecut pragul că vor reveni, pentru a se bucura și cu alte ocazii de oamenii și poveștile locului. Le mulțumim tuturor celor care s-au implicat cu atâta suflet și dăruire în organizarea acestui eveniment!“, transmite Anca Groza, președinta asociației Vatra Satului Săcădate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*