Buget suplimentat la Spitalul de Pediatrie. Primăria anunță stoc suficient de echipamente de protecție și dezinfectanți

Primăria Sibiu anunță într-un comunicat de presă că până azi, Spitalul de Pediatrie Sibiu nu are confirmat niciun pacient infectat cu coronavirus. Au fost internați doar 2 copii suspecți, însă testele efectuate au fost negative.

Spitalul de Pediatrie a luat măsurile necesare pentru a se  pregăti pentru primirea potențialilor pacienți copii infectați cu noul coronavirus.

„Sunt în legătură constantă cu conducerea Spitalului de Pediatrie și le-am transmis că Primăria Sibiu va acoperi cheltuielile suplimentare generate de această criză, în măsura în care nu sunt acoperite de Ministerul Sănătății. Avem  deschiderea pentru a asigura Spitalului resursa financiară necesară, astfel încât acesta să își desfășoare activitatea în condiții bune în contextul dificil actual. Din acest motiv, la rectificarea bugetară pe care o voi supune aprobării Consiliului Local în ședința din luna martie, am prevăzut alocarea unui sume suplimentare de 1 milion de lei Spitalului de Pediatrie, în plus față de bugetul aprobat la începutul anului”, arată Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, în comunicat.

Activitatea Compartimentului de Primire Urgențe se desfășoară normal, pacienții care ajung aici fiind triați în funcție de patologie. Pentru a separa pacienții suspecți a fi infectați cu coronavirus de cei cu alte afecțiuni, Spitalul a eliberat întreg spațiul de la parterul clădirii de pe strada Gh. Barițiu, mutând în alte locații unele ambulatorii.

Activitatea de consultații din Ambulatoriul de specialitate al tuturor secțiilor Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu se desfășoară normal, doar pe baza  programărilor telefonice și online, conform programului.

  • Cabinetele din Ambulatoriul de specialitate al Compartimentelor ORL și Oftalmologie au fost mutate în sediul de pe Str. Pompeiu Onofreiu nr.2-4.
  • Cabinetul din Ambulatoriul de specialitate al Secției de Ortopedie Pediatrică își desfășoară activitatea în același sediu, pe strada Gh. Barițiu nr.1-3, dar a fost mutat la mansardă.
  • Ambulatoriul Secției de Boli Infecțioase își desfășoară activitatea în aceleași spații, pe str. Transilvaniei nr.2-4.
  • Ambulatoriul Secției de Pediatrie își desfășoară activitatea în același sediu, pe str. Pompeiu Onofreiu 2-4. Triajul pacienților se va efectua într-un container amenajat în curtea spitalului, adecvat desfășurării activității medicale. Pacienții pot beneficia de consultații telefonice de triaj din partea medicilor pediatri începând cu data de 23 martie, între orele 9-14, sunând la numărul de telefon: 0269/217.927.

Pentru a  crește capacitatea de testare în Sibiu, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a demarat, începând din 25 februarie, organizarea unui laborator de biologie moleculară care să efectueze teste RT-PCR pentru pacienții suspecți de coronavirus.

În acest sens  a fost identificat un spațiu în cadrul Secției de Cercetare de pe strada Pompeiu Onofreiu, unde au fost alocate trei camere, creându-se circuitele necesare pentru a se lucra în condiții de biosecuritate, spațiile fiind delimitate prin montarea unor paravane.

Totodată, au fost angajați, în regim de urgență, un medic de laborator și un medic biolog. Un medic  va pleca în perioada 23-28 martie, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș din București pentru instruire. Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu va anunța momentul în care pot fi făcute testări în acest nou laborator.

Personal suficient. În acest moment, Spitalul de Pediatrie are întregul personal disponibil pentru acordarea serviciilor medicale de specialitate.

Aprovizionarea cu materiale sanitare, echipamente de protecție, dezinfectanți se desfășoară cu greutate din cauza cererii mari, dar în acest moment Spitalul are stocuri pentru o perioadă de aproximativ 2 luni, dacă fluxul de pacienți se menține scăzut. Spitalul a emis comenzi pentru echipamente de protecție și așteaptă livrarea acestora.

Pentru a se igieniza echipamentul de protecție folosit la pacienții internați în Secția de Boli de Infecțioase Copii, spitalul a cumpărat în regim de urgență o mașină de spălat rufe industrială, urmând să achiziționeze alte două astfel de mașini de spălat, cu fonduri alocate de Primăria Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*