Bugetul UE, dezbătut la Sibiu

Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizează la Sibiu dezbaterea cu tema „Finanțarea viitorului Europei: bugetul UE 2021 – 2027”.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Universitatea ,,Lucian Blaga” din Sibiu, are loc vineri, 11 mai, începând cu ora 11.00, în Sala „Lucian Blaga” a ULBS de pe Bulevardul Victoriei, nr. 10.

Parlamentul European este reprezentat de către deputaţii Marian-Jean Marinescu (PPE), Maria Grapini (S&D), Siegfried Mureșan (PPE), Andi Cristea (S&D) şi Daniel Buda (PPE).

Dezbaterea va permite un schimb de idei privind proiectul de buget multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021 – 2027, pe baza propunerii publicate de Comisia Europeană pe data de 2 mai, și a poziției formulate de grupurile politice din Parlamentul European. Bugetul 2021 – 2027 va fi un element-cheie care va defini nu doar viitorul Uniunii Europene după ieșirea Marii Britanii, dar și finanțările disponibile pentru statele membre prin politica de coeziune. Evenimentul va facilita un schimb de opinii între deputați din Parlamentul European și autoritățile locale, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai organizațiilor și asociațiilor profesionale, ai mediului academic, precum și presă locală/regională, explică organizatorii.

Mâine, 10 mai, începând cu ora 16.00, Biroul de Informare al Parlamentului European, în parteneriat cu ULBS, organizează, de asemenea, o dezbatere cu studenţii Universităţii, cu tema ,,Uniunea Europeană, de la 28 la 27 de state membre. Provocări și oportunități”. Şi la această dezbatere participă deputaţi în Parlamentul European. Evenimentul va avea loc în Sala Senatului (str. Lucian Blaga, nr. 2-2A).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*