Buletinele ne vin de la Craiova

O firmă din Craiova este câştigătoarea procedurii de achiziţie publică pentru tipărirea buletinelor de vot necesare judeţului Sibiu la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Pentru acest contract s-au depus patru oferte (firme din Galaţi, Arad, Craiova şi Slatina), criteriul de atribuire stabilit fiind cel mai mic preţ. Preţul oferit de firma câştigătoare este de 87.152 de lei, fără TVA, iar economia este de aproape 100.000 de lei faţă de preţul preconizat inițial. Contractul dintre Instituţia Prefectului – Judeţul Sibiu şi Media Sud Europa S.A. a fost semnat marți, 1 noiembrie.

Pe ce se duc banii

Numărul estimat al buletinelor de vot pentru judeţul Sibiu este de 838.000 de exemplare, a câte 16 pagini fiecare. Astfel, 419.000 buletine sunt pentru Senat și tot atâtea pentru Camera Deputaţilor. Acest număr poate fi modificat în funcţie de numărul final de alegători comunicat de Autoritatea Electorală Permanentă. În total, vor fi tipărite 13.408.000 pagini, preţul unitar pentru tipărirea unei pagini format A4 a buletinului de vot fiind de 0,0065 lei fără TVA.

Cantitatea de hârtie necesară tipăririi buletinelor de vot este de aproximativ 35 tone. Imprimarea buletinelor de vot va avea loc în perioada 14 – 25 noiembrie, iar serviciile conexe tipăririi, respectiv făţuire, tăiere, capsare, numărare, ambalare, transport şi livrare a buletinelor de vot ce vor fi utilizate în cele 370 de secţii de votare din Sibiu, pentru Senat şi Camera Deputaţilor, se vor face până pe 28 noiembrie. Recepţia finală se va face cel târziu în 29 noiembrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*