Buni, dar nu destul

Baschetbaliștii sibieni au pierdut partida cu Krka Novo Mesto, scor 62-75 (14-21,17-16,17-17,14-21), după un meci în care au fost aproape de a doua victorie di npresezon. Experiența adversarilor și faptul că echipa era mult mai închegată decât cea sibiană au făcut diferența.

Baschetbaliștii sibieni au avut un adversar puternic aseară, la Zlatibor, acolo unde a întâlnit cu Krka Novo Mesto, echipa slovenă cu șapte campionate, trei cupe și un lot conturat pentru Liga Adriatică. Galben-albaștrii intrau în teren după mai bine de o săptămână de antrenamente fizice puternice, astfel că au suferit la capitolul execuțiilor de la distanță. Slovenii de la Krka s-au instalat rapid la conducere, încă din primul act al întrecerii, reușind să pună 21 de puncte în coș, față de doar 14 ale „studenților”. Până la pauză, baschetbaliștii sibieni au ținut aproape, reușind să reducă din deficit până la -1, dar au intrat la vestiare la scorul de 31-37 în favoarea slovenilor, chiar dacă sfertul a fost adjudecat de CSU.

În repriza a doua a meciului, Kevin Hardy a ieșit la rampă cu câteva execuții spectaculoase, echipa sa reușind să revină la 2 puncte, dar Krka s-a desprins din nou. În ultimul act, înainte cu 2 minute de final, BC CSU Sibiu avea un deficit de 1 punct și a fost aproape de victoria a doua din presezon. Experiența adversarilor, dar și faptul că aceștia se află în pregătiri de mai mult timp, având în față un sezon în care vor evolua în Liga Adriatică, și-au spus cuvântul, iar partida s-a încheiat 62-75 în favoarea slovenilor.

”Am jucat împotriva unei echipe complete, care sezonul următor va evolua în puternica Ligă Adriatică. A fost un meci foarte greu pentru noi, în condițiile în care suntem după nouă zile de cantonament, iar băieții noștri sunt foarte încărcați și asta s-a văzut în procentajul slab la aruncări. A fost un meci foarte fizic și am avut șansa, în ultimele 3 minute, să luăm conducerea. Din păcate, am ratat două atacuri și echipa slovenă ne-a pedepsit pe contraatac. Un meci bun de pregătire și, chiar dacă nu am câștigat, sunt mulțumit de atitudinea și aportul adus de fiecare din jucătorii care au intrat pe teren”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul BC CSU Sibiu.

Pentru CSU Sibiu au marcat: Kevin Hardy 16p, Monyea  Pratt 10p, Randal Falker 10p, Justas Tamulis 9p, Lucas Tohătan 8p, Mirel Dragoste 8p și Dragoș Gheorghe 1p. Au mai jucat Wilhelm Brosser și Aurel Gavriloaia.

Următoarea partidă de verificare se va disputa tot în Serbia, cu Zlatibor, vineri, 7 septembrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*