Buuluilevardul Victoriei se redeschide trafic

Sistemul de sensuri unice complet implementat în zonă

Primarul Klaus Iohannis a deschis joi, 27 septembrie, traficul pe Bulevardul Victoriei, după finalizarea lucrărilor de reparaţii. Odată cu redeschiderea străzii, în zona Bulevardul Victoriei – strada Andrei Şaguna – strada Dealului – strada Transilvaniei s-a implementat complet sistemul de sensuri unice, după cum urmează:

 

Pe strada Dealului se va circula în sistem de sens unic, dinspre strada Andrei Şaguna spre strada Transilvaniei.

 

Pe strada Transilvaniei se va circula în sistem de sens unic doar pe tronsonul dintre strada Dealului şi Bulevardul Victoriei, dinspre strada Dealului spre Bulevardul Victoriei. Strada Dealului este drum cu prioritate, astfel că cei care vin dinspre strada Vasile Cârlova vor acorda prioritate celor care vin de pe Dealului şi intră pe strada Transilvaniei.

 

Pe Bulevardul Victoriei se circulă în sens unic pe tronsonul dintre strada Transilvaniei şi strada Andrei Şaguna. Semaforizarea de la intersecţia cu strada Rennes – Bulevardul Victoriei – strada Transilvaniei va fi desfiinţată, astfel că autovehiculele care vin dinspre Spitalul Militar vor ceda trecerea celor care intră pe Bulevardul Victoriei din strada Transilvaniei.

 

Reamintim şoferilor că pe strada Andrei Şaguna se circulă deja în sistem de sens unic, dinspre Piaţa Unirii spre Şoseaua Alba Iulia.

 

Lucrările de reparaţii pe Bulevardul Victoriei, pe porţiunea cuprinsă dintre strada Andrei Şaguna şi strada Transilvaniei au fost necesare în urma efectuării reabilitării reţelei de gaz, dar şi în perspectiva introducerii noului sistem de trafic. Primul tronson, cel dintre străzile Andrei Şaguna şi Banatului, a intrat în lucru în data de 15 august, iar din 3 septembrie au început lucrările pe tronsonul dintre strada Banatului şi strada Transilvaniei. Pe aceste porţiuni au fost înlocuite bordurile, au fost reparate trotuarele pe care s-a turnat un nou strat asfaltic de uzură. Pe carosabil, stratul de asfalt existent a fost frezat şi a fost turnat unul nou. Au fost create de asemenea zone cu locuri de parcare. Pe Bulevardul Victoriei şi strada Dealului a fost amenajată şi pista pentru biciclete.

 

Valoarea lucrărilor de reparaţii este de 1.636.585 lei. Lungimea celor două tronsoane reparate este de 482 de metri liniari, suprafaţa carosabilului care a fost refăcut măsoară 7.059 mp, iar suprafaţa trotuarelor măsoară 2490 mp.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat