Cabină de dezinfecție performantă la secția ATI a Spitalului Județean Sibiu

SCJU Sibiu continuă să implementeze măsurile pentru a gestiona la capacitate maximă criza cauzată de noul coronavirus și a proteja personalul medical aflat în prima linie a luptei cu COVID-19.

În acest sens, sponsorul celor două corturi destinate cadrelor medicale de la Spitalul Județean Sibiu, compania LANCO, prin directorul Sorin Stoica, a venit din nou în sprijinul Spitalului Județean cu o dotare valoroasă. Firma a donat spitalului o cabină de dezinfecție în interiorul căreia se pulverizează automat o substanță dezinfectantă.

Cabina a fost montată la intrarea de la etajul II a  Secției de Anestezie și Terapie Intensivă, care deservește cele mai grave cazuri de COVID-19 în spitalul județean. În acest fel, personalul care intră și iese din secție trece practic printr-un filtru dezinfectant, lucru de mare ajutor în misiunea de a ține sub control  contaminarea.  La realizarea sistemului  de dezinfecție a contribuit substanțial și General Ice S.R.L, prin managerul firmei. dl. Ionuț Oancea.

„Este o dotare extrem de importantă pentru siguranța personalului medical și implicit a pacienților. Nu aveam așa ceva înainte și țin să îi mulțumesc directorului companiei LANCO, dl. Sorin Stoica pentru această dotare. De asemenea, le mulțumesc și tuturor celorlalți antreprenori din județul Sibiu care ne-au sprijinit până acum. Avem din partea mediului privat o susținere extraordinară, care ne ușurează gestionarea acestei crize. Le sunt profund recunoscător”, declară Cornel Benchea, managerul SCJU Sibiu.

Pe lângă această cabină, SCJU Sibiu a primit recent și o stație manuală pentru decontaminare cu produse biocide, prin bunăvoința Colectivul Departamentului de Mașini și Echipamente Industriale din cadrul Facultății de Inginerie cu susținerea Asociației Asociația pentru Mecatronică și Robotică Sibiu. Aceasta a fost donată Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu pentru decontaminarea primară a personalului medical.

„Mulțumim, de asemenea, și comunității academice din Sibiu pentru implicare, tuturor cadrelor didactice universitare care au făcut lobby pentru sprijinirea spitalului și în special colectivului Departamentului de Mașini și Echipamente Industriale din cadrul Facultății de Inginerie”, adaugă Cornel Benchea.

În toate unitățile în care se tratează COVID, contaminarea în interiorul spitalului este una dintre cele mai grele provocări. Spitalul Județean Sibiu a organizat recent zone COVID și non-COVID bine delimitate, iar astfel de dotări pentru de-contaminare vin în sprijinul măsurilor luate de conducerea spitalului pentru a evita răspândirea virusului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*