Căldură în spital

Consiliul Județean a semnat contractul de servicii de proiectare și asistență tehnică pentru reabilitarea termică a unor clădiri din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Valoarea contractului încheiat, în această lună, cu asocierea SC Consitrans SRL – Popescu & Co SRL este de 748.468,35 lei cu TVA. Termenul de finalizare a proiectului tehnic este de 4 luni.

Trei pavilioane vor fi reabilitate

În cadrul proiectului vor fi reabilitate termic trei pavilioane, cu o suprafață utilă desfășurată de 21.300,57 mp. Este vorba despre clădirea Maternității, construită în 1984, blocul chirurgical, care datează din 1913, și secția clinică Dermato-venerologie, ridicată în 1904.

Proiectul mai prevede refacerea integrală a instalațiilor de apă-canal, termice, electrice și de ventilație, cu realizarea de noi trasee acolo unde este cazul; reparații la tencuieli, pardoseli interioare; recompartimentări interioare; înlocuirea tâmplăriei interioare și a celei exterioare (uși, ferestre); termoizolarea exterioară a pereților și refacere fațadă, reparații acoperiș; facilități pentru persoanele cu dezabilități (rampe de acces și semnalizare corespunzătoare), lift nou cu șase stații: parter, etaj 1, etaj 2, etaj 3, etaj 4 și terasă la clădirea Maternității; crearea unui nou spațiu pentru săli de cursuri, raport gardă, întâlniri în locația magazinului existent (Spitalul nou); instalare co-generator pentru prepararea apei calde, înlocuire cazane, instalații de încălzire/răcită produsă cu pompe de căldură sol/apă, instalații de climatizare, etc.; monitorizare energetică și automatizare (Building Management System), recompartimentări interioare, amenajare grupuri sanitare.

Proiect mare

Perioada de execuție a lucrărilor este doi ani și jumătate. Această investiție este posibilă datorită fondurilor europene atrase de Consiliul Județean Sibiu prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 50.071.306,86 lei, inclusiv TVA, din care valoarea cheltuielilor eligibile este 44.235.105,49 lei, iar valoarea cheltuielilor neeligibile – 5.911.225,37 lei. Pe lângă cheltuielile neeligibile, Consiliul Județean trebuie să asigure o contribuţie proprie totală de 2 procente din valoarea totală eligibilă a proiectului, în valoare de 884.702,11 lei.


Cosmin PAL

Un comentariu

  1. Oare de ce se fac aceste investitii, daca se doreste construirea unui spital nou, in scurt timp?

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat