Campanie de Donare de Sânge “Donează sânge! Fii erou!”

 

Societatea Studenţilor Medicinişti “Hipocrates” din Sibiu organizează o nouă ediţie a Campaniei de Donare de Sânge sub deviza “Donează sânge! Fii erou!” în perioada 22-26 aprilie 2013.

 

În prima parte a proiectului, în zilele de 19 şi 22 aprilie 2013 vom demara o campanie stradală de informare şi de sensibilizare referitoare la nevoia acută de sânge din spitalele din România și importanța actului donării, urmând ca a doua parte să se deruleze în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu, unde vom fi prezenți în perioada 22-26 aprilie 2013, între orele 9:00-13:00, pentru a discuta cu donatorii și pentru a da o mână de ajutor personalului centrului.

 

Dorim ca prin această campanie să facem un apel de solidaritate, adresat societăţii civile din România, prin care încurajăm donarea benevolă de sânge. Iniţiativa va ajuta astfel la salvarea unui număr însemnat de vieţi care astăzi nu au nici o şansă fără efectuarea unei transfuzii de sânge.

Numeroase probleme serioase de sănătate implică transfuzia de sânge donat de către oameni ca noi toţi, cu scopul de a salva vieţi. Poate fi un copil, un părinte sau un prieten apropiat cel care are nevoie de acest dar necondiţionat pentru a supravieţui. Proiectul îşi propune ameliorarea deficitului de sânge din spitalele din ţară.

Această campanie este dedicată în special tinerilor, dat fiind faptul că majoritatea donatorilor fideli la ora actuală depăşeşte media de vârstă de 40 de ani. În curând vom avea nevoie de tineri pentru a suplini această lipsă.

Donează sânge! Fii erou!

Coordonatori locali:

Elena Adina Diaconu

Date de contact: Tel: 0722490260

Mail: elenaadina.diaconu@yahoo.com

Alin Anescu

Date de contact: Tel: 0748515321

Mail: axelu1u@yahoo.com

Societatea Studenţilor Medicinişti “Hipocrates” Sibiu

 

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat